رشد اقتصادی سال ۹۲ ؛ منفی ۱/۹ / رشد ۵ درصدی در یک سال
بعد از اعلام مرکز آمار از رشد اقتصادی منفی دو درصدی برای سال ۱۳۹۲ بانک مرکزی نیز این نرخ را منفی ۱.۹ درصد اعلام کرد تا بیانگر آن باشد که با وجود اینکه پیش بینی دولت برای این شاخص در انتهای سال قبل محقق نشد اما نشانه ای از روند مثبت آن است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در حالی به اعتقاد صاحبنظران اقتصادی مانند مسعود نیلی سال ۱۳۹۱ از بدترین سالهای اقتصادی ایران طی سالهای گذشته بوده است که در این سال رشد اقتصادی کشور طبق آمارهای بانک مرکزی تا منفی ۶.۸ درصد کاهش یافت.
در سال ۱۳۹۱ نه تنها رشد اقتصادی به بدترین وجه تنزل کرد بلکه تورم نیز به شکل نامناسبی همواره در حال افزایش بود تا در مجموع رکود تورمی سنگینی را بر اقتصاد کشور تحمیل کند.
این در حالی است که با تغییرات سیاسی در سال ۱۳۹۲ ، دولت هدف را بر مبنای کاهش تورم تا ۳۵ درصد همچنین خروج رشد اقتصادی از روند منفی قرار داد به طوری مدیران اقتصادی پیش بینی می کردند که رشد اقتصادی پایان سال قبل به منفی ۰.۸ تا صفر هم خواهد رسید؛ اما آخرین آمار ارائه شده بانک مرکزی نشان داد که در کنار تحقق تورم کمتر ۳۵ درصدی، رشد اقتصادی با وجود در پیش گرفتن روند مثبت نتوانسته رقم مورد انتظار دولت را تامین کند.
با این وجود رشد اقتصادی منفی ۶.۸ درصدی سال ۱۳۹۱ با کاهش حدود پنج درصدی به منفی ۱.۹ درصد کاهش یافته است.
در عین حال باید یادآور شد که رشد اقتصادی که آمار اعلامی مرکز آمار از رشد اقتصادی که در روزهای اخیر منتشر شده نه تنها بیانگر رشد مورد نظر دولت نیست بلکه حاکی از منفی تر شدن رشد اقتصادی کشور در پایان سال نسبت به نیمه آن نیز است.
بر این اساس نرخ رشد اقتصادی از منفی ۲.۲ درصد در نیمه سال ۱۳۹۲ به منفی ۲.۲ در انتهای سال کاهش یافت.