اعطای ۶۴۰ میلیارد تومان بودجه برای اتمام طرح‌های بیمارستانی خوزستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز از اعطای ۶۴۰ میلیارد تومان بودجه برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام از قبیل بیمارستان‌های شهرستان‌های خوزستان خبر داد.

مسئولان وزارت بهداشت کشورمان بر این عقیده‌اند که نقشه جامع علمی سلامت در پی پاسخ به دو نیاز تدوین شده است یکی پاسخ به نیاز سلامت جامعه و دیگری حرکت علمی که هر دو به عنوان سنگ بنای توسعه کشور در بخش سلامت‌اند که از ویژگی‌های مهمی برخوردارند.

همچنین تغییر سیمای بیمارستان‌ها، تحول در مفاهیم سلامت، پیشرفت فناوری در شیوه‌های تشخیص، درمان و ارائه خدمات، همگی حاکی از سرعت تغییرات در سلامت هستند و از سوی دیگر در سند چشم انداز بیست ساله نظام جمهوری اسلامی ویژگی‌های جامعه‌ای مطلوب تدوین شده است که بخش مهمی از آن برخورداری از سلامت با کیفیت زندگی مطلوب و بهره‌مند از محیط زیست سالم بوده و کشورمان در جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه است.

البته ناگفته نماند که رشد روزافزون و سیر تحولات در نظام سلامت به عنوان چالشی جهان شمول و تعهد نظام سلامت در پاسخگویی مناسب و حرکت در راستای سند چشم‌انداز بیست ساله کشور، برخوردی هوشمندانه را الزامی می‌سازد و باید تاکید کرد که این برخورد باید با تحلیل صحیح از ارزش‌های اسلامی و آن هم باید با استفاده درست از روش‌های نوین علمی باشد که  یکی از اهداف بلند و آرمانی سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ (ه. ش) جمهوری اسلامی ایران، احراز جایگاه نخست در بین ۲۵ کشور منطقه آسیای جنوب غربی در افق ۲۰ ساله است که مقام معظم رهبری نیز بر این امر تاکید داشته‌اند و با صراحت باید گفت که نقشه جامع علمی باید مبنای حرکت تمدن‌ساز جمهوری اسلامی ایران شود و از این‌رو ضمن جدیت در اجرای آن به نحو مناسب به پویایی آن متناسب با سیر پیشرفت‌ها و تحولات اقدام کرد.

*تحول در نظام سلامت کشور و به ویژه خوزستان باعث کاهش هزینه‌های تحمیل شده به بیماران می‌شود

در این زمینه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه تحول در نظام سلامت کشور و به ویژه خوزستان باعث کاهش هزینه‌های تحمیل شده به بیماران می‌شود، اظهار امیدواری کرد: دانشگاه علوم پزشکی اهواز با جمعیت وسیعی که زیر پوشش دارد بتواند به نحو احسن در اجرای این طرح مشارکت کرده و رضایت مندی مردم را کسب کند و به عنوان دانشگاهی پیشرو و پیشگام ایفای نقش کند.

اسماعیل ایدنی، سلامت را حق مردم و تامین آن را بر عهده دولت دانست و تصریح کرد: اگر توسعه پایدار، اقتصاد شکوفا، رفاه و آسایش می‌خواهیم باید تلاش کنیم تا سلامت مردم از هر نظر تامین و تضمین شود.

وی ادامه داد: دولت‌ها بر اساس قوانین حاکم و سند بالادستی، سیستمی برای سلامت جامعه طراحی می‌کنند و وظیفه این سیستم است که با برنامه ریزی به این هدف بزرگ دست یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز تصریح کرد: مشکلات حوزه سلامت همه کشورهای جهان متعدد است و از وظایف و رسالت‌های بنیادی و اساسی همه دولت‌ها، توجه به سلامت است.

وی بیان کرد: در کشور ما نیز وظایف و رسالت حاکمیتی دولت ارتقا، حفظ و تامین سلامت است و این وظیفه ذاتی باعث می‌شود بخش زیادی از منابع مالی که در دولت‌ها وجود دارد به سمت هزینه‌های حوزه سلامت اختصاص داده شود.

رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه حوزه سلامت در کنار آموزش و پرورش و حوزه امنیت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است افزود: مشکلات عدیده‌ انباشته شده‌ای در حوزه سلامت در کشور ما وجود دارد که یکی از مهم‌ترین مشکلات آن، تامین منابع مالی است که تامین منابع مالی حوزه سلامت چالشی بوده که امروزه دولت ما با آن مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با نگاهی که مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست‌های کلان حوزه سلامت داشتند، سلامت اکنون در سه اولویت اصلی کشور قرار گرفته و این همان جایگاهی است که باید باشد.

ایدنی با بیان اینکه ۷۵ درصد مقوله سلامت مسائل فرابخشی است، تاکید کرد: این امر مستلزم افزایش همکاری‌ها در این زمینه است که تنها ۲۵ درصد آن مربوط به خود نظام بهداشت و درمان است.

وی با تاکید بر اینکه این طرح تحول نظام سلامت بر اساس یکپارچه‌سازی و تقویت بیمه‌ها طراحی شده است، خاطرنشان کرد: این طرح بر گرفته از اسناد بالا دستی و بر اساس برنامه پنجم توسعه تهیه شده است و امیدواریم اثربخش باشد.

رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور افزود: امیدواریم در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها بخش مناسبی به سلامت اختصاص داده شود و این سهم بتواند بخشی از مشکلات مالی این حوزه را برطرف کند.

ایدنی در ادامه گفت: نوبت مسئولان است که با اصلاح سهم بودجه سلامت از درآمد کشور و تامین بودجه از منابع مطمئن، رضایتمندی مردم و کارکنان سلامت را جلب کنند و باری را از دوش بیماران و خانواده آنان بردارند.

وی با بیان اینکه هم اکنون بهداشت و درمان اولویت اول دولت است گفت: با توجه به اهمیت این مقوله برای دولت بیش از ۶۴۰ میلیارد تومان بودجه برای اتمام طرح‌های نیمه تمام از قبیل بیمارستان‌های شهرستان‌های خوزستان همچون سوانح سوختگی جدید اهواز، رامهرمز، باغملک، دشت آزادگان، سوم خرداد خرمشهر، اروند، الوار گرمسیری و غیره در نظر گرفته شده است که بخشی از آن به حساب دانشگاه واریز شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی اهواز، همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه با خود مراقبتی می‌توان از هشتاد درصد از علت‌های مرگ و میر در کشور  پیشگیری کرد، افزود: با توجه به سن امید به زندگی در کشور که برای مردان ۷۱ سال و برای زنان ۷۳ سال است هنگامی که در سنین ۲۰ تا ۵۹ سال که قشر مولد و فعال جامعه هستند مرگ رخ دهد عمر از دست رفته میزان قابل توجهی خواهد بود که از مهمترین علت آن می‌توان به سوانح و حوادث اشاره کرد.

ایدنی همچنین در پایان سومین دستاورد بزرگ جامعه پزشکی را نتیجه موفقیت‌های شگرف در حوزه آموزش و تربیت نیروهای انسانی دانست و تصریح کرد: در این زمینه به خودکفایی و خوداتکایی رسیده‌ایم و نه تنها کمبودی وجود ندارد بلکه بسیاری از پزشکان حاذق در کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی ایرانی بوده و تربیت شده سیستم آموزشی کشورمان است.

https://hoorkhabar.ir/20142کپی شد!
142
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.