سازمان آب و برق خوزستان به تعهداتش در قبال اجرای طرح احیای نخیلات عمل نکرد

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان آب و برق خوزستان میبایست اصلاحاتی را برای اجرای مناسب طرح احیای نخیلات آبادان انجام میداد که به این تعهدات عمل نکرده است.
جواد سعدونزاده با اعلام این خبر اظهار کرد: شایستگیها و پتانسیلهای آبادان چه در قبل و چه در بعد از جنگ تحمیلی برای همگان روشن و مبرهن است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین جلسه ستاد ملی راهبردی احیای نخیلات شهرهای آبادان و خرمشهر در بیست و یکم فروردین ماه سال جاری اظهار کرد: به منظور ادامه درست برنامه راهبردی این ستاد در جهت احیای نخیلات و کسب نتایج مطلوب، بایستی مصوبات این جلسه (جلسه نخست) به لحاظ میزان تحقق و یا عدم تحقق مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد تا بتوانیم عملکرد واقع بینانهای از کارهایمان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: جلسه نخست ۱۴ مصوبه در پی داشت که عمده آن بر عهده سازمان آب و برق خوزستان، جهاد نصر و جهاد کشاورزی بوده که باید نحوه عملکرد واحدهای یاد شده در وظایف محوله مورد ارزیابی قرار گیرد.
این نماینده یادآور شد: سازمان آب و برق خوزستان میبایست ظرف مدت ۶ ماه هر چه اعتبار داشته باشد را صرف بخشهای مختلف طرح آبیاری و زهکشی کند که اکنون با توجه به گذشت پنج ماه از مهلت تعیین شده هنوز هیچ اقدام اساسی از سوی این سازمان صورت نگرفته است.
سعدونزاده گفت: معضلات ۲۰ ساله طرح آبیاری و زهکشی نخیلات آبادان همچنان باقی است و لازم است تا سازمان آب و برق در این خصوص توضیح دهد.
وی افزود: جهاد نصر به وظیفه خود در جهت تسطیح چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی منطقه ظرف مدت پنج ماه از ابتدای امسال عمل کرده است.
وی با تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروه مشترک جهادکشاورزی و جهاد نصر و سازمان آب و برق خوزستان در جهت پیگیری و انجام مصوبات اظهار کرد: کارگروه مذکور تاکنون تشکیل نشده است ضمن آنکه تقویم اراضی به لحاظ تملک و غیره نیز هنوز تهیه و ارائه نشده است.
وی تصریح کرد: مشخص کردن بهرهبردار مهمترین موضوعی است که باید محقق شود چرا که در غیر این صورت تمامی تلاشها بیهوده خواهد بود.
وی یادآور شد: در نخستین جلسه ستاد ملی راهبردی احیای نخیلات کشاورزی آبادان و خرمشهر مقرر شد تا جهاد نصر نسبت به تشکیل ۲۲ تعاونی کشاورزی اقدام کند.
وی ادامه داد: به نظر میرسد که اگر اعتبارات صرف دو کار مهم یکی به سرانجام رساندن طرح آبیاری و زهکشی و دیگر تسطیح اراضی شود نتایج مطلوبی به همراه خواهد داشت.
وی گفت: در جریان حرکت میدانی ما مناطقی همچون چوئبده، تنگهها، سلیچ شرقی و غربی و فیاضیه مورد توجه قرار نگرفتهاند که باید به آنها پرداخته شود.
وی افزود: در مسیر تنگهها (یک تا سه) حدود ۸۰ دهنه پل که از کانالهای آبیاری منطقه میگذرد وجود دارد که میتوان با بودجهای بسیار اندک و احیای آنها برای ۳۰ سال آینده حیات باغات منطقه را تضمین کرد.
وی اظهار کرد: در سلیچ ۶ نهر وجود دارد که میتواند اصلههای نخل را نجات دهد.