اصلاحطلبان حضور روحانی به جای رفسنجانی در نماز جمعه را کلید میزنند/ اصولگرایان از رواج ادبیات «احمدینژادی» دولت تدبیر سخن میگویند
پیشنهاد مسئولیتی جدید برای رئیسجمهور در نماز جمعه، ادامه انتقاد از طرح شهرداری در تکریم بانوان، تلاش برای به هم ریخته نشان دادن جبهه اصولگرایان، انتقاد از عملکرد یارانهای دولت در سال ۹۳ و رواج ادبیات احمدینژادی در دولت تدبیر و امید سرخط خبرهای امروز روزنامههای اصولگرا و اصلاحطلب بود.
پیشنهاد مسئولیتی جدید برای رئیس جمهور در نماز جمعه، بازخوانی مواضع قالیباف در خصوص زنان و ادامه انتقاد به طرح شهرداری در تکریم بانوان، انتقاد به عملکرد یارانه ای دولت در سال ۹۳ و رواج ادبیات احمدی نژادی در دولت تدبیر و امید سرخط خبرهای امروز روزنامههای اصولگرا و اصلاح طلب بود.
*شرق
روزنامه شرق در شماره امروز خود برگزاری اجلاس کمیته فلسطین جنبش غیرمتعهدها را در تهران به عنوان تیتر یک انتخاب کرده است.
اخبار سخنگوی قوه قضائیه درباره پرونده های مختلف این قوه نیز با تیتر«وضعیت پرونده های مهدی هاشمی، احمدی نژاد و رحیمی» از دیگر مطالب کار شده در صفحه اول این روزنامه است.
این روزنامه همچنین با تیتر «تفکیک جنسیتی در کنسرت ها تصمیم ناجا است» به سخنان رئیس دفتر موسیقی وزارت ارشاد پرداخته است.
در ابتدای این گزارش با پیش کشیدن موضوع جنجالی چند روز گذشته یعنی طرح تکریم بانوان در شهرداری، آمده است: «جداسازی زنان و مردها از یکدیگر یا همان تفکیک جنسیتی این روزها نه تنها در ادارات که دامن زندگی روزمره مردم را هم گرفته و حتی کار را به جداسازی زنان و مردان در کنسرت ها هم رسانده است.»
این گزارش سعی دارد جداسازی زنان و مردان در کنسرت ها را ورود تفکیک جنسیتی به زندگی روزمره! مردم تعمیم دهد.
این روزنامه همچنین در بخش حرف اول خود در یادداشتی به قلم آمنه شیرافکن و یا تیتر «نوسان قالیباف» به موضوع طرح تکریم بانوان و حمایت اصولگرایان مجلس از این طرح پرداخته است.
در ابتدای این مطلب آمده است: «عجیب است که روح الله حسینیان در بهارستان دوره بیفتد و برای محمدباقر قالیباف امضای تائید و تشکر جمع کند.»
نویسنده در ادامه این رفتار را نوعی تغییر در آرایش سیاسی جریان اصولگرایی عنوان کرده است.
این روزنامه همچنین در صفحه داخلی خود مصاحبه علی مطهری درباره رفع حصر سران فتنه را با تیتر «رفع حصر به نفع کشور است» بازنشر داده است.
در مطلب دیگری در صفحه سیاست این روزنامه به سخنان منتشر نشده هاشمی در سال ۶۸ با تیتر «سخنرانی منتشر نشده سال ۶۸ هاشمی درباره جنگ» پرداخته شد وگزارشی درباره حواشی پایان جنگ و برخی اختلاف نظرها در این باره ارائه شده است
*سیاست روز
سیاست روز تیتر یک خود را به برگزاری نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد اختصاص داده و با اشاره به بیانیه پایانی این کمیته آورده است: « برای روز فروپاشی رژیم صهیونیستی آماده هستیم»
سرمقاله این روزنامه با عنوان « خشک مقدس های بی شعور؛ بازیچه دشمنان با شعور» به جریان داعش می پردازد و میگوید : در نگاه اول شاید چنین به نظر برسد که داعش به دلیل وابستگی اش به القاعده دارای ماهیتی ضد آمریکایی است و طبعا مخالفت آمریکا با این گروه می تواند موید این نظر باشد اما وقتی به ماهیت این گروه و موضع گیری آن در عراق و سوریه و لبنان نگاهی می اندازیم در می یابیم این گروه نگاهی کاملا آمریکایی – اسرائیلی دارد.
این سرمقاله نتیجه گیری می کند که : جنگی که داعش در کشورهای منطقه به راه انداخته دقیقا همسو با منافع تل آویو و واشنگتن است.
«دولت خودکامه حجاریان و پاسخ تاجیک» عنوان یکی دیگر از اخباری است که سیاست روز برای شماره امروز خود برگزیده است.
این مطلب با اشاره به اظهارات سال پیش یکی از تئورسین های جبهه اصلاحات که خواستار امکان انحلال مجلس از سوی دولت شده بود به اظهارات دیروز محمد رضا تاجیک یکی دیگر از نظریه پردازان جبهه اصلاحات پرداخت و به نقل از او به صراحت به انتقاد از حجاریان- البته بدون ذکر نام پرداخت و نوشت: «خیلی با استدلالهای این عده آشنا نیستم و نمیدانم این پیشنهاد و یا تجویز آنان در پیکره چه متنی معنا پیدا میکند و گزارههای پس و پیش آن کدامند، اما از نظر من تفویض چنین قدرتی به یک دولت جز به نوعی توتالیتاریسم نمیگراید. مجلسی که از امکان و استعداد انحلال توسط دولتها برخوردار باشد هر چه باشد مجلس نیست، و جامعهای که در آن دولت از امکان و استعداد انحلال مجلس برخوردار باشد هر چه باشد دموکراتیک نیست. مجلس راس امور است، نباید قطع کردن این راس را توسط هیچ قوه و قدرتی و در هیچ شرایطی ممکن و جایز دانست، حتی اگر آن شرایط، به تعبیر اشمیت، شرایط استثناء باشد.»
«مهدی هاشمی در کیفر خواست اخیر تنها متهم پرونده است» تیتری است که روزنامه سیاست روز برای پوشش کامل شصت و ششمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه برگزیده است.
*وطن امروز
تیتر یک وطن امروز با عنوان « هجو روشنفکری» گفتگوی تفصیلی این روزنامه با بهروز افخمی به بهانه اکران فیلم جدیدش و نقد سینمای روشنفکری است.
افخمی در این گفتگو می گوید: ۹۰ درصد تماشاچیان واقعی از سالن های سینما اخراج شده اند! یعنی سیاست حاکم بر سینمای ایران به آنها یاد داده است که سینما نیایند. بامزه اینجاست که این مساله را به عنوان تغییر ذائقه مردم تلقی می کنند.مردم سینمای شبه روشنفکری و جشنواره ای را دور انداخته اند ولی آنها می گویند ذائقه مردم عوض شده است.
افخمی در ادامه در پاسخ به این سوال که در صحبت هایتان به فروش جدایی نادر از سیمین اشاره کردید. واقعا اعتقاد شما این است که فیلم افتاد توی خودنمایی سبزها؟ گفت: به نظرم فیلم جدایی کمی بیشتر از آن که خوب بود تحویل گرفته شد. جریانات سیاسی در تحویل گرفته شدنش و اینکه برنده اسکار شد، دخیل بودند ولی مجموعا فیلم بدی نیست.
« رواج ادبیات احمدی نژادی در میان نزدیکان رئیس دولت اعتدال» عنوان مطلبی است که روزنامه وطن امروز در انعکاس مصاحبه دو روز پیش آشنا با یکی از سایتهای خبری انتخاب کرده است و می نویسد: آشنا دوران ۲۰ ساله دولتهای احمدی نژاد، خاتمی و دولت دوم هاشمی رفسنجانی را به زمستان تشبیه کرد و در استعارهای مدعی شد حسن روحانی همانند بهاری است که پس از ۲۰ سال زمستان آمده است.
*آرمان
روزنامه آرمان امروز اجلاس کمیته فلسطین در تهران را با تیتر «۵۰ کشور در ایران برای غزه» به عنوان تیتر اصلی خود برگزید.
این روزنامه همچنین اظهارات روز گذشته هاشمی رفسنجانی را با تیتر «نمی توان مردم را در بی خبری نگه داشت» پوشش داده است.
هاشمی تصریح کرده است که «دیگر نمی توان مردم را در بی خبری نگه داشت و افکار باندی و جناحی را به اسم حقیقت به جامعه القا کرد.
این روزنامه سخنان وزیر اطلاعات درباره شیوه عملکرد وزارت اطلاعات را با تیتر «اطلاعات روی خودی ها شمشیر نمی کشد» در صفحه اول خود پوشش داده است.
اخبار سخنگوی دستگاه قضا از پرونده مهدی هاشمی نیز یکی دیگر از اخبار کار شده در صفحه اول این روزنامه است.
روزنامه آرمان امروز نیز در مطلبی با تیتر «بازار گرم لیست بدهکاران» به مساله لیست بدهکاران بانکی در دولت احمدی نژاد پرداخته و ضمن اشاره به لیست برخی بدهکاران بانکی منسوب به دولت گذشته که از سوی بانک مرکزی منتشر شده نوشت: گویا «لیست» و «احمدی نژاد» دو واژه متصل به هم هستند چرا که این دو واژه در کنار یکدیگر معنایی دیگر یافته و ناخودآگاه زمانی که از یکی نام برده می شود نام دیگری در ذهن تداعی می شود. اما نکته ای که جالب توجه است این است که این بار لیستی که همواره محمودی احمدی نژاد دم از آن می زد از جیب بانک مرکزی ظاهرا بیرون آمده»
در ادامه این گزارش، رفتار احمدی نژاد و اطرافیانش در برابر انتشار لیست اخیر از سوی بانک مرکزی نوعی فرافکنی و حاشیه سازی برای دولت تلقی شده است.
این روزنامه در گزارش اصلی صفحه سیاسی خود در مطلبی با عنوان «آپارتمان شیک سال ۸۴، خانه های خاموش سال ۹۳» به تحلیل رفتار اصولگرایان از سال ۸۴ تا ۹۳ پرداخته و مدعی شده است که از خودگذشتگی حلقه مفقوده وحدت جریان اصولگرایی است.
در این مطلب آمده است: کم داشتن «از خودگذشتگی» را باید دلیل آشفتگی در جریان اصولگرایی دانست.
این مطلب در ادامه سعی دارد وضعیت اردوگاه اصولگرایی را بهم ریخته و آشفته نشان داده و سوال از وزرا را تلاش های این جریان برای حمله به جریان مقابل تلقی کند. «اکنون ساکنان خانه های اصولگرایی که دیگر نه فرصتی برای اعاده حیثیت از عملکرد دولت احمدی نژاد و نه انتخابات ریاست جمهوری در ۳ سال آینده را دارند، آرام در کنج خانه های خود نشسته اند و به مثابه سربازانی که هرازگاهی تیری به سمت مقابل پرتاب می کنند که این تیرها ممکن است استیضاح وزرا باشد یا دلواپس شدن! وقت خود را می گذرانند.»
آرمان در گزارش دیگر در صفحه سیاسی خود با تیتر «مارو پله روحانی در نقشه تدبیر و امید» به بررسی عملکرد یکساله دولت روحانی پرداخته است.
در این گزارش ضمن تمجید از عملکرد دولت روحانی در عرصه سیاست خارجی، عملکرد وی در عرصه داخلی مورد نقد قرار گرفته است و آمده است: «بخشی از رای دهندگان، ناخشنود از عملکردهای دولت قبل از آن حیث به سمت روحانی آمدند که وی را نقطه مقابل آن نگرش می دانستند و انتظار داشتند که نسیم تغییرات متوجه کارگزارانی که با نگرش اعتدالی روحانی همخوانی نداشتند، بشود که این تغییرات شکل متعارف و مورد انتظاری نداشت.»
روزنامه آرمان در صفحه سیاسی خود و در قسمت نکته ها، در مطلبی از زبان محسن غرویان با تیتر «پیشنهاد حضور روحانی در نماز جمعه» با تاکید بر لزوم بازگشت هاشمی رفسنجانی به خطبه های نماز جمعه تهران، آورده است: «شخصیت خطیب در گفتار و کلامش مشخص است و اگر وی شخص اعتدال گرایی باشد این اعتدال در کلامش هم آشکار است و مردم تحت تاثیر آن قرار می گیرند و باعث فرهنگ سازی بر اساس اعتدال در جامعه می شود؛ به همین دلیل معتقدم حضور هاشمی در نماز جمعه می تواند آرامش را برای کشور به ارمغان بیاورد.»
غرویان در ادامه گفته است: « اگر آیت الله هاشمی رفسنجانی تمایلی برای حضور در نماز جمعه ندارند به نظر می رسد دکتر روحانی هم می تواند در جایگاه خطیب نماز جمعه تهران قرار بگیرد و جای خالی آیت الله هاشمی را در این جایگاه مهم پر کند؛ محبوبیت ویژه دکتر روحانی در جامعه باعث می شودکه قشر وسیعی از مردم از این موضوع استقبال کنند چرا که نماینده منتخب آنها خطیب نماز جمعه خواهد بود.
*کیهان
روزنامه کیهان تیتر یک خود را با به سخنرانی روحانی در نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد اختصاص داد.
«ایران در ماجرای غزه رهبری جهان اسلام را بر عهده گرفت» عنوان مطلبی بود که کیهان به نقل از شبکه خبری سی ان ان انعکاس داده بود.
سی ان ان در این مطلب با بیان اینکه سخنان هفته گذشته آیت الله خامنه ای موجب تحریک سران کشورهای اسلامی شد نوشت: نبرد غزه صحنهای برای نمایش ایران بهعنوان یک قدرت شیعه در منطقه و رهبری جهان اسلام بود.
«دولت ایران به خاطر مذاکرات خودکشی نمیکند» تیتر یکی از اخبار ویژه امروز روزنامه کیهان است که مطلب تحلیلی پایگاه خبری آمریکایی لوباگ را منتشر کرده است.
این پایگاه خبری با اشاره به باج خواهی غرب مینویسد: غرب و آمریکا میخواهند تأسیسات هستهای ایران به طور کامل برچیده شود. از سوی دیگر دولت ایران نیز ترجیح میدهد مذاکرات هستهای به شکست برسد تا اینکه خود را به یک خودکشی سیاسی متعهد کند.
«ابن ۱۰ میلیون نفر چگونه حذف میشوند» عنوان خبر ویژه دیگر روزنامه است که با انتقاد از عملکرد یارانهای دولت در سال ۹۳ و به نقل از روزنامه وطن امروز مینویسد: عملکرد یارانهای دولت در سال ۱۳۹۳ مناسب نبوده و عدم اطلاعرسانی شفاف چالشهای پیش روی مسئولان را بیشتر میکند. بهتر است مسئولان به جای قرنطینه کردن تصمیمات و برنامههای یارانهای، ابهامات یارانه را برطرف کنند و مردم را محرم خود بدانند. مطمئن باشید با شفافسازی، اشتباهات دولت در زمینه یارانه نقدی کاهش خواهد یافت و مسئولان دیگر شاهد شکستهای عجیب و غریبی مانند ایام ثبتنام یارانه نقدی نخواهند بود.»
*اعتماد
تیتر یک روزنامه اعتماد با عنوان «شمشیر اطلاعات اصلاح طلب و اصولگرا را نمیبرد» به صحبتهای وزیر اطلاعات اشاره میکند و مینویسد:شمشیر وزیر اطلاعات بر روی گردن خودیها قرار نمیگیرد و فرقی هم ندارد که گرایش این خودیها اصلاح طلب باشد یا اصولگرا.آنان همگی فرزندان انقلاب اسلامی هستند.
گزارش روز روزنامه اعتماد با عنوان «نماز جمعه؛ حضور روحانی به جای هاشمی» پیشنهاد مسئولیتی جدیدی را برای رئیسجمهور ارائه میدهد.
پیشنهاد این حضور را نخستین بار محسن غرویان در پی دفاع برای بازگشت هاشمی به نماز جمعه داد و ادعا کرد:«معتقدم این اتفاق مبارک هم از لحاظ حقوقی اهمیت دارد هم به دلیل نزدیکی خط مشی دکتر روحانی و آیت الله هاشمی و همچنین محبوبیت ویژه دکتر روحانی در جامعه باعث می شود که قشر وسیع مردم از نماز جمعه استقبال کنند چرا که نماینده منتخب آنها خطیب جمعه خواهد بود».
روزنامه اعتماد در ادامه این گزارش مدعی است که این پیشنهاد در شرایطی مطرح شده است که طی ماه های گذشته تریبون های نماز جمعه به یکی از اصلی ترین پایگاه های انتقاد از دولت تبدیل شده اند، این تریبون هیچ گاه در اختیار وزرایی که جریان تندروی اصولگرا انتقادات جدی به عملکردآنان دارد قرار نگرفته و حتی فرصت سخنرانی پیش از خطبه ها هم کمتر به دولتی ها رسیده و بیشتر در اختیار جریان سیاسی رقیب و منتقد آنها بوده است.
این خطی است که روزنامه های جریان اصلاح طلب آن را دنبال میکنند و معتقدند این طرح «اعتدالیون» طرحی است که در آن نه سیخ میسوزد و نه کباب!
«رفع حصر به نفع کشور است» عنوان مطلبی است که روزنامه اعتماد برای پوشش نشست پرسش و پاسخ مطهری با دانشجویان برگزیده است.
علی مطهری بار دیگر در این نشست بر حرفهای گذشته خود تاکید و ادعا کرده است:من مدت هاست معتقدم رفع حصر به نفع کشور است. اگر لازم است محاکمه این افراد می تواند به شکل علنی باشد تا آنها از خودشان دفاع کنند و حرف شان را بزنند و طرف مقابل هم پاسخگو باشد.
وی افزود: اگر در ماه های اولیه این محاکمه انجام شده بود مشکل تا حالاحل می شد اما فکر غلطی در کشور وجود دارد که اگر این افراد توبه نکنند و آزاد شوند به نظام آسیب می رسد یا جایگاه ولی فقیه پایین می آید لذا باید این افراد اول توبه و تعظیم کنند.
«مطالبات باید زنده نگاه داشته شود» عنوان مصاحبه روزنامه اعتماد با هادی خانیکی در خصوص بررسی چگونگی حمایت بدنه اجتماعی از دولت است.
خانیکی در این مصاحبه بی توجه به این واقعیت که دولتهای گذشته نیز از حمایت وسیع بدنه اجتماعی برخوردار بودند ادعا میکند که عموم جامعه قبل از انتخابات سال ۹۲ در حالت انفعال سیاسی به سر میبردند و میگوید: حماسه سیاسی انتخابات سال ۹۲ در واقع به این دلیل شکل گرفت که نخبگان و همچنین عموم جامعه از انفعال و نظاره گری خارج شدند و به زبان رای خودشان در پشت صندوق های انتخابات صف کشیدند و پیام شان را اعلام کردند. طبیعی است که حس این مشارکت و عدم کناره گیری مردم، بالاترین صورت حمایت از دولت و حفظ آرای خودشان است.
منبع : فارس