شهردار اهواز: جدا دیدن بدنه شهرداری از شورای شهر آغاز ایجاد سوء تفاهمات است

شهردار اهواز گفت: جدا دیدن بدنه شهرداری از شورای شهر آغاز ایجاد حاشیه‌ها و سوءتفاهمات است.

سید خلف موسوی اهمیت اهواز را فراتر از یک کلانشهر دانست و اظهار کرد: اهواز، از یک طرف نماد آبادانی، صلاح، سعادت و سبک زندگی در استان خوزستان است و از طرف دیگر به عنوان الگو و خط دهنده برای شهرهای سراسر استان، مطرح است.

وی افزود: به طور مثال می‌توان پروژه‌های عمرانی شهر اهواز را معادل پروژه‌های در حال اجرا در استان دانست مانند قطار شهری، ساخت و تعریض پل‌ها و اجرای تقاطع‌های غیرهم‌سطح که بهره برداری از هر کدام از آنها موجب ایجاد تحرک در سطوح مختلف استان خواهد شد.

*اقدامات ۱۰ ماه گذشته

شهردار اهواز ادامه داد: با وجود برخی مشکلات همچون ریزگردها، آلودگی هوا و برخی گره‌های کور ترافیکی و حمل و نقل و تراکم جمعیت در اهواز و حاشیه نشینی و محرومیت‌های مناطق حاشیه‌ای، اما اقدامات شهرداری در بخش‌های مختلف همچون تمیزی شهر، فضای سبز و بوستان‌ها و ساحل سازی، و ایجاد فضاهای ورزشی در ۱۰ ماه گذشته کاملاً برجسته و خوب بوده است.

وی با اشاره به حضور سلایق و دیدگاه‌های سیاسی مختلف در شورای اسلامی شهر اهواز، خاطرنشان کرد: بدون شک تجربه فعالیت شورای چهارم اهواز یکی از تجارب درخشان کارگروهی در کلانشهر اهواز را از خود به یادگار خواهد گذارد چراکه تا هنگامی که نیت همه اعضای شورا، خدمت به مردم و کار برای آنها باشد.

موسوی اضافه کرد: این دیدگاه‌های مختلف، در مسیر این هدف والا، تفاوتی نخواهند داشت.

وی در واکنش به برخی انتقادها از نوع تعامل شورا و شهرداری اظهار کرد: از همه جریانات و نخبگان و فعالان سیاسی شهر درخواست دارم تا با آگاهی و شناخت کامل و درک مقتضیات روابط حاکم میان شورا و شهرداری اظهار نظر کنند چرا که شورای شهر حق نظارت بر عملکرد شهرداری را دارد و اصولاً تفکیک وظایف این دو نهاد چندان ممکن نیست.

شهردار اهواز گفت: پس به عنوان شهردار این کلانشهر، چالش جدی و غیر قابل حلی میان این دو نهاد نمی‌بینم و در صورت وجود برخی اختلافات سلیقه‌ای، قانون به شکلی گویا و به وضوح راه حل از میان برداشتن اختلافات را روشن ساخته است و عقلانیت کافی نیز برای استفاده از ظرفیت‌های قانونی وجود دارد.

وی تصریح کرد: توسعه، آبادانی و عمران شهری در اهواز در سایه همدلی و وحدت همه فعالان و نخبگان شهر محقق خواهد شد و هر گونه اظهار نظر تفرقه‌افکنانه به فرموده رهبر انقلاب تعریفی جز دعوای بی‌حاصل سیاسی ندارد که موجب دلسردی و ناامیدی مردم خواهد شد.

موسوی افزود: پس کمترین انتظار به عنوان شهردار اهواز، گره‌گشایی از مشکلات؛ نه افزودن بر کلاف مشکلات است.

*راهبرد مقام معظم رهبری در «تحقق سبک زندگی اسلامی»

وی با اشاره به تأثیرگذاری معماری و نمای ساخت و سازها بر فضای سبک زندگی افزود: شهرداری‌ها موظف هستند راهبرد مقام معظم رهبری را که «تحقق سبک زندگی اسلامی» است را در سیاست‌های شهرسازی و معماری در نظر داشته باشند چراکه حقیقتاً فاصله زیادی بین معماری و نمای شهر اهواز با نما و معماری یک شهر اسلامی وجود دارد.

به گفته شهردار اهواز، این روند باید مطابق ارزش‌های دینی، اقلیمی و بومی تغییر کند.

وی، بخش مهمی از هویت شهر اهواز را برگرفته از معماری و نمای ساختمان‌های آن دانست و ادامه داد: با توجه به جنبه‌های مختلف هر شهر و توپوگرافی آن باید کارها به صورت بنیادی برنامه‌ریزی شده و انجام پذیرد که تصویب و ابلاغ برنامه پنج ساله شهرداری و توجه به عدم انحراف از برنامه و بودجه سالانه در همین راستا ارزیابی و پایش خواهد شد.

موسوی با بیان این که همکاری شورای اسلامی شهر اهواز، شهرداری و استانداری نماد اراده ملی و مشارکت همگانی برای حفظ محیط زیست در شهر اهواز است، بیان کرد: با همکاری استانداری به نمایندگی دولت، شهرداری و مردم تلاش می‌کنیم روند محیط زیست شهر اهواز بر اساس پایش مستمر مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد تا محیط زیست سالمی داشته باشیم.

وی، مشکل ریزگردها و برخی صنایع آلاینده محیط زیست در حاشیه و متن اهواز و سوزاندن مزارع نیشکر اطراف اهواز و عدم تصفیه فاضلاب شهری، صنعتی و بیمارستانی در مقطع شهر اهواز و آلایندگی مشعل چاه‌های نفتی در سطح شهر را از جمله چالش‌های زیست محیطی شهر اهواز برشمرد و خاطر نشان کرد: به زودی کارگروه وی‍ژه‌ای برای رفع آلودگی هوا، مشکل ترافیک، کنترل معضلات زیست محیطی شهر اهواز تشکیل خواهد شد.

شهردار اهواز تصریح کرد: با وجودی که در سال‌های گذشته شورای سلامت استان ممنوعیت آتش زدن مزارع را مصوب کرده، شرکت توسعه نیشکر به تعهد خود مبنی بر «برداشت سبز» محصول نیشکر و با استفاده از دستگاه عمل نکرده است.

*جلوگیری از آلودگی هوا سوزاندن مزارع و کاه و کلش

وی بیان کرد: بر اساس ماده ۹ قانون حفاظت و به‌سازی محیط زیست و ماده ۲ قانون جلوگیری از آلودگی هوا سوزاندن مزارع و کاه و کلش ممنوع است، این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت اهواز را به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان معرفی کرد.

موسوی گفت: پدیده گرد و غبار و تاسیسات نفتی و صنعتی، هم‌چنین دود ناشی از آتش زدن مزارع نیشکر در زمان برداشت مهمترین عامل آلودگی این شهر به شمار می‌رود که باید برای رفع این خطرات زیست محیطی اقدامی جدی کرد.

وی ادامه داد: اهتمام جدی به تکمیل کمربند سبز اهواز و اخذ عوارض آلایندگی صنایع نفتی و فولاد و همچنین تسریع در انتقال مشاغل مزاحم در شهر و تفکیک علمی پسماند از راهکارهای مدیریت شهری برای ارتقای وضعیت زیست محیطی در شهر اهواز خواهد بود که به زودی تاثیرات آن بر کیفیت زندگی شهروندان مشخص خواهد شد.

شهردار اهواز در ادامه ضمن تاکید بر همکاری شهروندان و شهرداری اهواز تاکید کرد: من باز هم بر این مسئله تاکید می‌کنم که همکاری مردم رابطه تنگاتنگی با موفقیت شهرداری در مدیریت شهری دارد و ما اگر بتوانیم در بعد فرهنگی و رسانه‌ای با شهروندان تعامل سازنده‌ای برقرار کنیم می‌توانیم خدمات بسیار بهتری ارائه کنیم.

وی افزود: این مسئله را شهروندان نیز باید مد نظر داشته باشند که شهر خانه خود آن‌هاست و اگر در هر جهتی گام بردارند شهر نیز به همان سو سوق داده خواهد شد.

موسوی با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که در خصوص روابط شورای شهر و شهرداری تاکید دارند که؛ «شورای اسلامی شهر باید، علاوه بر نظارت بر شهرداری و هدایت آن، حمایت هم بکند و کارها بر اساس تفاهم، برادری و داشتن وظیفه مشترک به پیش رود.»، خاطرنشان کرد: وحدت، همکاری و هماهنگی عامل توسعه و پیشرفت مدیریت شهری است.

*هماهنگی بالای شهرداری و شورای شهر

وی ادامه داد: چراکه جدا دیدن بدنه شهرداری از شورای شهر آغاز ایجاد حاشیه‌ها و سوءتفاهماتی است که می‌تواند در راه خدمت رسانی جهادی به مردم اخلال ایجاد کند و خوشبختانه اعضای دوره چهارم شورای شهر در کلانشهر اهواز تصمیم گرفته‌اند که در کنار خدمتگزاران مردم در شهرداری اهواز قرار گرفته و اجازه ندهند برخی زیاده خواهان که در دوره‌های گذشته کام مردم را با سیاست بازی‌های کاذب تلخ کرده بودند فرصت اظهار وجود داشته باشند.

این مسئول ارائه و تصویب ۱۲۲ لایحه در صحن دوره چهارم شورای شهر اهواز را نشانه هماهنگی بالای شهرداری و شورای شهر اهواز دانست و توضیح داد: این هماهنگی در ارسال و تصویب لوایح فی مابین شورا و شهرداری اهواز در طول ۱۲ سال گذشته از عمر شوراها اگر بی‌نظیر نباشد قطعاً کم‌نظیر است.

موسوی در گزارشی از عملکرد شهرداری اهواز، عدالت محوری، کاهش فاصله طبقاتی در شهر، گسترش روحیه جهادی و فرهنگ کار و تلاش، تأکید بر کارهای علمی و مطالعاتی و خرد جمعی، مشارکت مردم و نخبگان در اداره شهر، مبارزه جدی با فساد اداری و مالی، توجه به مساجد و حسینیه‌ها و حوزه‌های علمیه، شفافیت و قانونمداری و هماهنگی و همدلی با اعضای شورای شهر را از رویکردها و جهت گیری‌های شهرداری اهواز عنوان کرد.

وی همچنین در گزارشی از اقدامات شهرداری در ۱۰ ماه گذشته از جمله مراقبت از ریخت و پاش‌ها در شهرداری و تقویت روحیه درست کاری و تکریم شهروندان و ارائه خدمت بی‌منت، اضافه کرد: صادقانه معتقدم شهرداری اهواز تا نقطه آرمانی که در برنامه‌های بلند مدت ما پیش‌بینی شده است فاصله زیادی دارد.

*بخشی از میراث ما ناشی از عقب ماندگی‌های تاریخی و مزمنی است

شهردار اهواز، چرا بخشی از میراث امروز ما ناشی از عقب ماندگی‌های تاریخی و مزمنی است که در سال‌های جنگ تحمیلی به‌ وجود آمده و بخشی دیگر نیز محصول عدم مدیریت درست و اصولی منابع، تورم نیروی انسانی و برخی سیاسی کاری‌های مدیریتی بوده است.

وی، عزم جدی و تلاش شبانه روزی مدیریت شهری و شورای چهارم شهر اهواز را تحقق مدیریت جهادی مد نظر مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: البته اینکه برخی از منتقدین انتظارات زیادی از شورا و شهرداری داشته و خواستار رفع همه مظاهر دیر پایِ محرومیت از چهره کلانشهر اهواز در این مدت کوتاه در ۱۰ ماه اخیر بوده‌اند، نشان از ظرفیت بالای خدمت رسانی شهرداری و وزن تخصصی و تجربی اعضای شورای شهر دوره چهارم اهواز دارد.

موسوی افزود: همه باید بدانند جبران عقب ماندگی‌های اهواز در این مدت کوتاه، محال است و ما قصد داریم در قالب یک برنامه بلند مدت با مشخص شدن اولویت‌ها و نیازمندی‌های فوریت‌دار شهر و پرهیز از اجرای پروژه‌های شتابزده بدون آینده نگری و بررسی‌های دقیق علمی، فنی، فرهنگی و اجتماعی نسبت به رساندن شاخص‌های استاندارد شهرنشینی در اهواز به نقطه مطلوب و یا هم‌تراز سرانه‌های کشوری اقدام کنیم.

وی در پایان با اشاره به تجربیات، تخصص و سابقه ایثارگری اعضای دوره چهارم شورای شهر از همکاری خوب و نزدیک شورا با استانداری و شهرداری خبر داد و گفت: همراهی و همدلی اعضای شورای شهر ارزشمند است و می‌تواند در حل مشکلات مؤثر باشد.

https://hoorkhabar.ir/165882کپی شد!
119
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.