معاون آموزشی دانشگاه شهیدچمران خبرداد: تدوین برنامه پنج ساله دانشگاه تا پایان شهریور

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهیدچمران اهواز با بیان شاخص های آموزشی و برنامه دانشگاه در هفته آموزش، از تدوین برنامه پنج ساله دانشگاه تا شهریورماه خبرداد و گفت: مسیر حرکت دانشگاه در راستای این برنامه خواهد بود تا در آینده بتواند پاسخگوی نیازهای استان و کشور باشد.

 

 دکتر سیدمحمود کاشفی پور در نشست خبری هفته آموزش که چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت ماه در دفتر معاونت آموزشی این دانشگاه برگزار شد، با بیان این که دانشگاه شهیدچمران همواره هفته آموزش را هر سال به خوبی برگزار کرده است، اظهار کرد: امسال به دلیل تقارن روز معلم و سالروز شهادت استاد مطهری با روز جمعه، وزارت علوم زمان این هفته را ۱۳ تا ۱۸ اردیبهشت ماه اعلام کرده است.

وی تصریح کرد: دانشگاه شهیدچمران به عنوان محور توسعه آموزش عالی در منطقه جنوب غرب کشور، این وظیفه را در سال های اخیر به خوبی انجام داده است که از جمله فعالیت های این دانشگاه برای توسعه آموزش در سطح استان تأسیس پنج دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خاتم الأنبیا بهبهان، صنعتی جندی شاپور دزفول، کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان و صنعتی شهدای هویزه است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهیدچمران اهواز خاطرنشان کرد: این دانشگاه در حال حاضر ۱۶ هزار و ۱۰۰ دانشجو دارد که از این تعداد نزدیک به چهار هزار و ۸۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند؛ ۴۴۰ دانشجو در مقطع دکتری حرفه ای و در دانشکده دامپزشکی تحصیل می کنند؛ همچنین نسبت تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی به کل دانشجویان دانشگاه، ۳۰ درصد است که تقریبأ در حد استاندارد وزارت علوم است.

کاشفی پور افزود: نسبت ۳۰ درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای دانشگاه های مادر، حد خوبی است؛ البته تلاش دانشگاه این است که شرایط را بهبود ببخشیم زیرا معمولا دانشگاه های مادر وظیفه توسعه در سطح کارشناسی را ندارند و دانشگاه های دیگر استان باید این کار را انجام دهند؛ کار اصلی دانشگاه های مادر توسعه تحصیلات تکمیلی است.

وی با یادآوری این که در سال گذشته حدود ۲ هزار و ۲۸۵ دانشجو از دانشگاه شهیدچمران فارغ التحصیل شدند، تصریح کرد: ۶۸۰ نفر از این تعداد در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری بودند؛ در سال گذشته ۳۸ رشته در مقاطع ارشد و دکتری ایجاد شد؛ البته در حال حاضر تعداد کل رشته های دانشگاه ۹۰ رشته در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهیدچمران اهواز با اشاره به فعالیت ۵۳۵ عضو هیأت علمی در دانشگاه، خاطرنشان کرد: بر این اساس نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه، یک به ۳۰ است به همین دلیل درصدد هستیم این نسبت را تغییر داده و به یک چهاردهم یا یک پانزدهم برسانیم.

کاشفی پور در خصوص فعالیت پردیس بین الملل این دانشگاه، گفت: دانشگاه شهیدچمران دو سال پیش اقدام به تاسیس پردیس دانشگاهی کرد و در این مدت برای نزدیک به ۵۳ رشته در مقاطع ارشد و دکتری مجوز اخذ شد؛ برخی رشته ها در پردیس به طور کامل راه اندازی شده و جذب دانشجو در تعدادی از رشته ها نیز هنوز انجام نشده است که امیدواریم امسال یا سال آینده این کار را انجام شود.

وی با یادآوری این که در سال گذشته ۳۸ عضو هیأت علمی جذب و یک نفر بازنشسته شد، تصریح کرد: همچنین سال گذشته ۱۰ مورد بازنگری در برنامه های درسی انجام شد که از افتخارات دانشگاه است و در این مدت رشته های مختلفی در سطح وزارت تعریف شد که در حال حاضر در این رشته ها در سطح دانشگاه های کشور، دانشجو پذیرش می شود.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهیدچمران اهواز با بیان این که در سال گذشته مجموعه هیات ممیزه دانشگاه، با ارتقا مرتبه نزدیک به ۶۷ نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه موافقت کرد، افزود: ۱۶ مربی به استادیار، ۳۲ استادیار به دانشیار و ۱۹ دانشیار به استاد در سال گذشته ارتقا یافتند و در مجموع ۶۷ مورد تغییر مرتبه انجام شد.

کاشفی پور در خصوص برنامه های دانشگاه در هفته آموزش، گفت: در این هفته معمولا تعدادی کارگاه برای ارتقای اعضای هیأت علمی برگزار می شود و امسال نیز سه کارگاه در این زمینه در نظر گرفته شده است که ۲ کارگاه مربوط به روش ها و فنون تدریس و یکی درباره آشنایی با قوانین ارتقای اعضای هیات علمی است. روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت مراسم بزرگداشت مقام معلم و تجلیل از اساتید بازنشسته و روز سه شنبه نیز آیین تجلیل از استعدادهای درخشان دانشگاه برگزار می شود.

کاشفی پور با بیان این که در سطح کارشناسی توسعه تنها در رشته های تقاضامحور یا خاص مدنظر است، یکی از برنامه های دانشگاه برای ارتقا کیفیت خدمات آموزشی را تکمیل اتوماسیون آموزشی عنوان و از تهیه و تدوین برنامه پنج ساله دانشگاه در محورهای آموزش، پژوهش و دیگر حوزه ها تا پایان شهریورماه خبر داد و افزود: این برنامه پس از تدوین به وزارت اعلام خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مسیر حرکت دانشگاه در راستای این برنامه پنج ساله خواهد بود تا در آینده دانشگاهی داشته باشیم که بتواند پاسخگوی نیازهای استان و کشور باشد. به طور کلی هدف دانشگاه، توسعه تحصیلات تکمیلی، ارتقا و ترمیم هرم اعضای هیات علمی و توسعه مسایل بخش دانشجویی است.

https://hoorkhabar.ir/14708کپی شد!
118
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.