حضور ۱۶ هزار و ۷۲۰ تبعه غیرمجاز در خوزستان / پرداخت ۲ میلیارد تومان بیمه تکمیلی به اتباع خارجی

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان گفت: بیمه تکمیلی به قشر آسیب‌پذیر اتباع داده می‌شود که تا کنون بیش از ۲ میلیارد تومان بیمه تکمیلی پرداخت شده است.

حمید سیلاوی ظهر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: با توجه به نقطه مرزی و حساس بودن استان از نظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، ورود اتباع خارجی به کشور و استان امر بسیار حساسی است و هر تبعه خارجی در استان با اداره کل اتباع و امور مهاجرین استان سروکار دارد.

وی افزود: درحال حاضر هشت هزار و ۷۰۰ تبعه عراقی، ۲ هزار و ۳۵۰ تبعه افغانی، ۱۱ تبعه بنگلادشی و یک تبعه عربستان سعودی در استان به صورت مجاز سکونت دارند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان در ادامه خاطرنشان کرد: در سرشماری سال ۸۹ نیز تعداد اتباع غیرمجاز و غیرقانونی در استان ۱۶ هزار و ۷۲۰ تبعه گزارش شدند که بیشتر این اتباع غیرمجاز از کشور افغانستان بوده‌اند.

سیلاوی گفت: در جلسه سه جانبه ایران، افغانستان و کمیسیریای عالی پناهندگان در امور بین‌الملل مهاجرین، مبنی بر اینکه تبعه افغانی با ارائه گذرنامه از افغانستان به صورت قانونی می‌توانند در ایران سکونت کنند، این امر صورت نگرفت زیرا به دلیل سکونت بیش از اندازه تبعه افغانی در کشور، امکان پذیرش همه آن‌ها وجود نداشت و پس از بازگشت اتباع افغانی تنها به تناسب ظرفیت کشور اجازه ورود به این اتباع داده شد.

وی تصریح کرد: حق استملاک اتباع خارجی منوط به شرایط اتباع ایرانی در کشورشان است.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان تشریح کرد: در قانون جمهوری اسلامی ایران در رابطه با استملاک اتباع خارجی با توجه به شرایط کشور مقابل برای اتباع ایرانی، همان‌گونه که اتباع ایرانی در برخی کشورها حق استملاک دارند، اتباع آن کشور نیز همان شرایط را در کشورمان خواهند داشت.

وی با بیان اینکه اتباع خارجی به صورت‌های مجاز و غیرمجاز در استان و کشور وجود دارند که نابسامانی‌ها در افغانستان و عراق موجب شده خیل عظیمی از پناهندگان به کشور ما گسیل شوند، یادآور شد: بیش از سه میلیون تبعه افغانی و بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تبعه عراقی ساکن کشور هستند.

وی اظهار داشت: در دهه ۶۰ بیش از ۴۵۰ عراقی و بیش از ۷۰ هزار تبعه افغانی در استان وجود داشت.

سیلاوی تصریح کرد: با توجه به وضعیت دو کشور عراق و افغانستان که رو به بهبودی رفته است، تعداد زیادی از تبعه عراقی و افغانی به کشور خود بازگشتند ولی با توجه به ناآرامی‌ها در کشور افغانستان در چند سال گذشته، مجددا تعداد زیادی از اتباع خارجی وارد کشور شدند.

*کارگروه ساماندهی اتباع، ۱۰۸۸ تبعه غیرمجاز را طرد کرد

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان گفت: اتباع برای هر کشوری می‌توانند فرصت و یا تهدید باشند که در کشور ما وجود اتباع خارجی به خصوص افغانی به جای فرصت تبدیل به تهدید شده است. زیرا بدون طی مراحل قانونی وارد کشور می‌شوند.

وی ادامه داد: هر سال برای کنترل اتباع خارجی مجاز، کارت هویت به صورت مستمر صادر می‌شود که نشان‌دهنده استان محل سکونت و شهرستان محل فعالیت است.

سیلاوی افزود: با توجه به اینکه اتباع خارجی در اکثر استان‌های کشور ساکن شده‌اند، بر همین اساس کارگروه ساماندهی اتباع خارجی در استان‌ها فعال شده و در جهت ساماندهی اتباع خارجی مجاز و دستگیری و طرد اتباع خارجی غیرمجاز تصمیماتی اتخاذ می‌کند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان خاطرنشان کرد: در استان این ستاد فعال است و با توجه با برآوردی که اتباع افغانی در حال حاضر در استان سکونت غیرمجاز دارند، تلاش شده است که مراکز سکونت غیرقانونی شناسایی و توسط اعضای ستاد دستگیر و تا مرز کشورشان هدایت شوند.

وی یادآور شد: در سال گذشته ۲ هزار و ۹۷۲ تبعه غیرمجاز افغانی دستگیری و با احترام تا مرز کشور افغانستان هدایت شدند. در چهار ماهه نخست امسال نیز یک هزار و ۸۸ تبعه غیرمجاز افغانی شناسایی و طرد شدند.

سیلاوی گفت: پذیرش اتباع افغانی در هر کشوری طبق سیاست آن کشور صورت می‌گیرد؛ کما اینکه پذیرش اتباع ایرانی در سایر کشورها تابع سیاست و قوانین آن کشورها است.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان ادامه داد: اتباع خارجی باید در هنگام ورود و خروج، قوانین و سیاست کشور ما را بپذیرند و در چارچوب قانون به کشورمان سفر کنند.

*اشتغال اتباع غیرمجاز موجب ضربه زدن به منابع درآمدی و اقتصاد کشور است

وی تصریح کرد: اشتغال اتباع خارجی در کشور جمهوری اسلامی طبق ماده ۱۲۰ قانون کار با دو شرط انجام می‌شود که نخست اتباع باید دارای روادید ورود با حق کار را داشته باشند و دیگر اینکه مطابق قانون کار، پروانه کار دریافت کنند.

سیلاوی با بیان اینکه برخی کارفرمایان به دلیل عدم همکاری و ترجیح منافع شخصی بر منافع ملی در به‌کارگیری اتباع خارجی بدون مجوز اقدام می‌کنند، عنوان کرد: اقدام این افراد موجب ضربه زدن به منابع درآمدی و اقتصاد کشور می‌شود، لذا در صورتی که کارفرمایان اتباع بیگانه را بدون مجوز به اشتغال بگیرند، از ۹۱ تا ۱۸۱ روز حکم حبس برای کارفرما و تبعه خارجی صادر می‌شود.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان بیان کرد: برای جلوگیری از فعالیت غیرمجاز اتباع خارجی در سال گذشته هیئت فنی اشتغال در استان‌ها با سرکشی از واحدهای تولیدی و صنعتی یک هزار و ۴۴۲ مورد بازرسی انجام داد که منجر به شناسایی ۲۵۱ مورد و معرفی ۱۷۱ مورد به مراجع قضایی شده است در این خصوص بیش از ۳۰ میلیارد ریال جریمه و لغو پروانه فعالیت صورت گرفت.

وی افزود: مشاغل چهارگانه برای اتباع خارجی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نظر گرفته شده است که کارفرمایان فعال در این مشاغل می‌توانند با درخواست به‌کارگیری اتباع در استان، آن‌ها را در این مشاغل به‌کار گیرند.

سیلاوی با تاکید بر ممنوعه بودن سکونت اتباع افغانی در استان خوزستان، گفت: تمرکز و اقامت این اتباع تنها در مهمان‌شهر شهید بنی‌نجار گتوند صورت می‌گیرد که در حال حاضر ۲ هزار و ۳۰۰ نفر ساکن آنجا هستند.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان عنوان کرد: اتباع خارجی به دو شکل از خدمات درمانی استفاده می‌کنند که نخست همان خدماتی است که اتباع ایرانی در درمانگاه‌ها استفاده می‌کنند و دیگر استفاده از بیمه تکمیلی است که به منظور انجام درمان‌های عمل جراحی و کارهای هزینه‌بر هستند.

وی ادامه داد: بیمه تکمیلی به قشر آسیب‌پذیر اتباع داده می‌شود که تا کنون بیش از ۲ میلیارد تومان بیمه تکمیلی پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه ازدواج اتباع خارجی با اتباع ایرانی شرایطی دارد، تشریح کرد: در ازدواج‌های شرعی صورت گرفته پیش از تاریخ ۲ مهرماه ۱۳۸۵ در صورت مراجعه زوجین به ادارات اتباع و امور مهاجرین شهرستان‌ها و تشکیل پرونده و سیر مراحل قانونی، اجازه ثبت ازدواج به آن‌ها داده می‌شود.

سیلاوی ادامه داد: در مورد دیگر ازدواج‌های شرعی که پس از تاریخ ۲ مهرماه ۱۳۸۵ صورت گرفته باشد، با مراجعه به اداره کل اتباع و امور مهاجرین، ازدواج آن‌ها ثبت می‌شود.

مدیر کل اتباع و امور مهاجرین استانداری خوزستان بیان کرد: مورد آخر ازدواج‌هایی است که هنوز شرعی نشده و در صورت داشتن شرایط قانونی، اجازه ثبت ازدواج به آن‌ها داده خواهد شد.

وی در خصوص ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی گفت: این ازدواج‌ها با مراجعه به اداره کل اتباع و امور مهاجرین و پس از تشکیل پرونده، در صورت نداشتن منع قانونی اجازه ازدواج به آن‌ها داده خواهد شد.

https://hoorkhabar.ir/137483کپی شد!
160
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.