با انتقاد از عزل و نصبها عنوان شد: آیا در شهرداری اهواز قحطالرجال است؟!
سیامین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اهواز در حالی برگزار شد که خبری از تنشها و برخوردهای لفظی هفته گذشته میان اعضای شورا نبود و زمان جلسهای آرام برگزار شد.
در سیامین جلسه شورای شهر اهواز که روز گذشته، دوشنبه (۱۲ اسفندماه) برگزار شد، بر اساس اعلام منشی شورا، اقدس محمدی یک معلم بازنشسته که برای صحبت درباره مشکلات بانوان در شورا حاضر شده بود، در آغاز صحبتهای خود گفت: یک خواهش از همه اعضای شورا دارم که به نوعی خواهش تمام شهروندان است؛ با ادبیاتی با یکدیگر صحبت کنید که موجب رنجش دیگر اعضا نشود و اگر احیانا عضوی ناخواسته، غیرعمد و حتی عمدا موجب رنجش شما شد، تحمل و صبوری کنید و از طریق رییس شورا او را متوجه نوع صحبتش گردانید.
وی افزود: شما پیش از انتخاب شدنتان شعارتان این بوده است که از کارکنان شهرداری برای پستهای حساس شهر استفاده شود؛ کارکنان شهرداری انسانهایی با کرامت، باسواد و دلسوز هستند. همه میدانند اگر انگیزه نباشد کارها به خوبی انجام نمیشود. در شورای قبلی مشاهده کردیم که افرادی از گرد راه نرسیده در پستهای مهم و حساس شهرداری حتی با توجه به اینکه مدرک تحصیلی آنها مرتبط نبوده، مدیریت کردهاند. در واقع شهر اهواز یک کارگاه آموزشی بوده است.
محمدی ادامه داد: بیشک پیش از انتخاب شدنتان یکی از آرمانهای شما اصلاح همین امر بوده است. پس چرا اکنون ساکت نشستهاید و نسبت به این مساله معترض نیستید؟ چرا از نمایندگانی که به این شیوه معترض هستند حمایت نمیکنید؟ مگر در شهرداری اهواز قحطالرجال است که از سازمانهای دیگر مدیر و مدیرعامل به شهرداری آورده میشود؟ نگویید که انتخاب شهردار است که باور نداریم. بر فرض اینکه این افراد انتخاب شهردار هستند، پس وظیفه نظارتی شما چه میشود؟
این معلم بازنشسته گفت: اعضای شورای شهر بیشک معتقد هستند که اهواز در جنوب غرب کشور باید یک کلانشهر برتر باشد؛ آیا در این جهت یک برنامه ۵ ساله درباره امور بانوان اندیشیده اید؟ آیا خانه سلامت، اماکن تفریحی، ورزشی، فرهنگی و بازارچههای خوداشتغالی برای بانوان در شهر در نظر گرفتهاید؟
وی در پایان به سفرهای خارج از کشور برخی اعضای شورای شهر اشاره کرد و افزود: آیا این سفرها ارمغانی برای شهر و شهروندان داشتهاند؟
در ادامه جلسه، وحیدی رییس اتاق اصناف تولیدی اهواز با حضور در صحن علنی شورا به مشکلات حوزه اصناف تولیدی اشاره کرد و گفت: در سالهای گذشته از سوی دولت ایجاد اشتغال نداشتیم و بودجهها و تسهیلاتی در اختیار قرار ندارند که بتوان در امر آموزش بیکارگان اقدام کنیم. همانطور که میدانید بیکار کسی است که تخصص دارد ولی کار ندارد. اما بیکاره نه تخصص دارد و نه کار.
وی ادامه داد: در حوزههای مختلف میزبان نیروهایی هستیم که به استان وارد میشوند و منابع استان را بیرون میبرند ولی مردم ما متاسفانه به دنبال دستفروشی، بساطی و ایجاد سدمعبر هستند. ما این افتخار را داریم که در کشور سه میلیون واحد صنفی داریم. امروز شاهد آن هستیم که اصناف به تدریج دارند دستفروش میشوند.
رییس اتاق اصناف تولیدی اهواز افزود: ما پرداختکننده انواع مالیاتها و عوارض هستیم. حداقل در بحث عوارض میشود از همفکری ما در اتاق اصناف استفاده کنند تا بتوانیم بسترسازی لازم در جهت دریافت عوارض صورت بگیرد.
وحیدی اقدام در جهت ساماندهی دستفروشان در سطح اهواز را ضروری دانست و گفت: در ساماندهی خیابان سلمان فارسی واحدهای صنفی ۴ سال همه موارد را در این زمینه تحمل کردند تا این پروژه به اتمام برسد. شهردار اهواز نیز در مراسم افتتاح این خیابان گفت که دستاورد تحمل و همکاری ۴ ساله شما اصناف را با فضایی عاری از آلایندگی تقدیم میکنیم. این در حالی است که در همین دو روز گذشته بیش از ۲۰ درگیری در این خیابان اتفاق افتاده که در شان مردم و شهروندان اهوازی نیست. انتظار دارم در بخشهایی که مجموعه اصناف تولیدی میتواند تعامل و همکاری داشته باشد، از ظرفیت این مجموعه استفاده شود.
به گزارش خبرنگار ایسنا؛ رامی علاسوند مقدم، رییس شورای شهر اهواز نیز با اعلام اینکه در شبی که این اتفاقات در خیان سلمان فارسی رخ داد، در این محل حضور داشتم، گفتههای رییس اتاق اصناف تولیدی اهواز را تایید کرد و گفت: تذکر لازم در این زمینه به مسئولان داده شد و بیشک پیگیر خواستههای شما خواهیم بود.
در ادامه این جلسه، سید محمدجواد رضوی، عضو شورای شهر اهواز در نطق پیش از دستور خود، به ۸ اسفندماه سالروز تاسیس نهاد امور تربیتی اشاره کرد و گفت: با ادای احترام به ساحت مقدس همه مربیان تربیتی، باشد که بیمهریهای دولت پیشین نسبت به امور تربیتی در دستگاه عظیم آموزشی کشور، علیرغم احیای آن توسط مجلس شورای اسلامی، التیام یابد زیرا امام راحل(ره) فرمودند: تربیت مقدم بر تعلیم است.
وی ادامه داد: ۶ ماه از عمر شورا سپری شد و فرصتهای خدمتگزاری یکی پس از دیگری از دست میروند. هر جایگاهی که امروز شورای چهارم در محکمه اذهان مردم داراست و هرگونه رضایتمندی یا ناخشنودی که بیان میشود، محصول گفتار، رفتار و عمل همه اعضای شوراست و هیچکس نمیتواند نقش خود را در کاستیها انکار و یا موفقیتها را به نام خود مصادره کند.
این عضو شورای شهر اهواز افزود: قانون اساسی در اصول ۱۰۰ تا ۱۰۶ فرازهای بلندی از مردمسالاری دینی نظام مقدس جمهوری اسلامی در قالب شورای اسلامی شهر و روستا را به نمایش گذاشته و بیتردید اگر اشکالی وجود دارد نتیجه عملکرد ماست و لازم است در جهت بهبود اوضاع مورد نقد و بررسی مشفقانه و منصفانه قرار بگیرد.
رضوی اظهار کرد: در طول این مدت زحمات زیادی از سوی اعضای شورای شهر کشیده شد، دیدارهای مردمی، انعکاس مشکلات شهر و شهروندان، بازدیدهای موثر و سنجیده از پروژه های در دست اقدام و ارایه نقطه نظرات کارشناسی به مدیران شهرداری و نیز دستگاه های اجرایی، تنظیم برنامه های مفید و تدوین طرح های سازنده و همچنین رسیدگی به لوایح و مصوبات گوناگون، ناخواسته تحت تاثیر نمای بیرونی و متشنج شورا در منظر شهروندان به حساب نیامده است. هر گونه التهاب آفرینی و تنش افزایی که مقصد اصلی شورا را به انحراف بکشاند و جمع شورا را به جای پرداختن به مشکلات و نارسایی ها به خود مشغول کند، خلاف خواسته مردم عزیز بوده و تا دیر نشده می بایست مورد تجدید نظر قرار بگیرد.
وی افزود: آیا ما نمیتوانیم در فضایی آرام و مسالمت آمیز و پرهیز از استخدام الفاظ و عبارات زننده و خودداری از متهم کردن همدیگر، وظیفه نظارتی خود را انجام دهیم؟
رضوی با بیان اینکه از عزل و نصبهایی که در شهرداری در حال انجام است، گلهمندیم؛ اظهار کرد: این گلهها را شفاهی و در محفل خصوصی به شهردار گفتهایم ولی توجه نشده است. آیا اشکلات فراوان در عزل و نصبها، ساماندهی نیروی انسانی، دریافت و پرداختهای مالی، تصرف و تصاحب زمین در گوشه و کنار شهر، نحوه اعلام مزایدات، مناقصات و عقد قراردادهایی که طیف خاصی را شامل میشود و باز هم با کمال تاسف ارادهای بر سالمسازی سیستم دیده نمیشود را نمیتوان با زبانی ساده و خیرخواهانه گوشزد کرد تا دیگران تصور بدی نکنند؟
این عضو شورای شهر اهواز گفت: آیا نمیتوان راهکاری همچون سوال، تذکر و استیضاح را که در اختیار نمایندگان شورا است، در محیطی قانونمند و ضابطهگرا به کار گرفت تا هم شان و جایگاه شورا و نمایندگان مورد تعرض و توهین و تضعیف قرار نگیرد و هم زحمات مدیران نادیده گرفته نشود؟
رضوی تصریح کرد: آیا نمیتوانیم آستانه تحمل خود را بالا ببریم و اجازه دهیم نمایندگان نظرات مثبت و منفی خود را در همه امور بیان کنند؟ همکاران عزیز این شورا ظرفیت بالایی دارد، تعهد، تخصص، تجربه، کارآمدی، پاک دستی و پشتوانه بیش از ۴۰۷ هزار و ۷۹۶ رأی مردم را به همراه دارید؛ بیایید با همدلی و همزبانی قدردان اعتماد و امانت آراء و مطالبات مردم باشیم و با احترام به حرمت و حقوق خود و مجریان، ضامن ارتقای جایگاه و منزلت شورا باشیم و در اصلاح آنچه اکنون ناصواب است، از هیچ کوششی فروگذار نکنیم.
به گزارش خبرنگار ایسنا؛ همچنین اسکندر زنگنه عضو شورای شهر اهواز در نطق پیش از دستور خود، به روز احسان و نیکوکاری و روز درختکاری اشاره کرد و از همه اعضای شورا خواست که در این دو روز حضوری فعال و مشارکت خوبی داشته باشند و به مسائل فرهنگی در این دو حوزه توجه ویژه ای کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه در ایام منتهی به تعطیلات نوروز شهر اهواز میانگین ۱۵ تا ۲۵ درجه دمای هوا را تجربه می کند و دارای مطلوب ترین نوع آب و هوایی خواهد و با توجه به اینکه ۶۰ کیلومتر ساحل رودخانه در این شهر توسط همکاران در شهرداری به خوبی و به زیبایی هر چه تمامتر ساماندهی شده است، انتظار می رود اصحاب رسانه این ویژگی های خاص شهرمان را به اطلاع هموطنان برسانند.
این عضو شورای شهر اهواز به بودجه ۹۳ شهرداری اشاره کرد و گفت: بودجه ۹۳ شهرداری با هزار میلیارد تومان روی کاغذ آمده است. این در حالی است که سال گذشته ۴۶۰ میلیارد تومان تحقق بودجه ۹۲ بوده که از این بودجه ۱۰۰ میلیارد تومان کمک دولت به قطار شهری و پروژه های دیگر بوده است. ما در خوشبینانه ترین حالت می توانیم بگوییم که بودجه ۹۳ شهرداری ۶۰۰ میلیارد تومان است که از این بودجه ۲۸۰ میلیارد تومان هزینه های جاری خواهد بود.
وی اظهار کرد: لازم است ردیفهای بودجه هزار میلیارد تومانی ۹۳ شهرداری به دقت بررسی شود تا به مشکلات محقق نشدن بودجه دچار نشویم.
ابراهیم نوشادی معاون برنامه ریزی و توسعه شهردای اهواز در پاسخ به نگرانی اسکندر زنگنه در خصوص بودجه ۹۳ شهرداری توضیح داد: شهرداری بودجه خود را از ۱۲ دی ماه به شورا ارسال کرد و تا امروز فرصت خوبی در اختیار اعضاء شورا قرار داشت تا بودجه به خوبی با یک کار کارشناسی مورد بررسی قرار گیرد.
وی ادامه داد: ردیفهای بودجه هزار میلیارد تومانی سال ۹۳ شهرداری به ریز مشخص شده اند و جای نگرانی نیست. منابع درآمدی نیز به طور کامل مشخص شده اند.
به گزارش خبرنگار ایسنا؛ در دستور جلسه این هفته شورا یک درخواست، چهار لایحه و یک طرح مورد بررسی قرار گرفت که نتایج به شرح زیر است:
ابتدا درخواست سازمان نظارت بر تاکسیرانی شهرداری اهواز در خصوص واگذاری کلیه امور مربوط به اتحادیه تاکسی سرویس ها و تاکسی داران طبق قانون مصوب مجلس شورای اسلامی به سازمان تاکسیرانی بررسی شد.
این درخواست در کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا بررسی شده بود که کمیسیون این درخواست را به تصویب رساند. در جلسه این هفته شورا نیز مصوبه کمیسیون به رأی گذاشته شد که اعضاء به این مصوبه رأی موافق دادند.
همچنین در این جلسه لایحه اجرای ماده ۱۱۰ قانون شهرداری مورد بررسی قرار گرفت. در این قانون آمده است که زمین هایی که مالک آن مشص نیست، شهرداری می تواند با محصور کردن آنها به عنوان فضای سبز، استفاده کند تا مالک مشخص شود.
در این لایحه اجرای ماده ۱۱۰ قانون شهرداری برای ۲ قطعه زمین واقع در کوی جمهوری به صحن علنی شورا آورده شده بود که با رأی موافق اعضای شورا به تصویب رسید.
همچنین طرح کمیسیون فرهنگی در خصوص مشارکت در برگزاری همایش تحکیم خانواده نیز مورد بررسی قرار گرفت که با رأی اعضاء به شرط تنظیم این درخواست از طرف شهرداری در قالب یک لایحه موافقت شد.
در ادامه جلسه لایحه خرید و الحاق زمین انحرافی ۱۵۴۰/۱۵۷۹ مورد بررسی قرار گرفت و این لایحه با شرط اینکه این قطعات انحرافی معابر متروکه باشند، رأی موافق از اعضای شورای شهر گرفت.
لایحه واگذاری سه قطعه پلاک ثبتی جهت اجرای طرح محرک سازی خیابان نهج البلاغه بررسی شد اما رأی موافق نگرفت و رد شد.
همچنین لایحه درخواست یکی از شهروندان به نام خانم عویدی اهوازی در خصوص سه قطعه زمین در کوی دولتی ها بررسی شد. نظر کمیسیون املاک این بود که بر اساس توافقنامه تاریخ ۱۵/۶/۸۶ که با نامبرده تنظیم شده و دو پلاک تحویل این فرد شده است، پرونده مختومه است. لذا کمیسیون این لایحه را به تصویب نرساند و اعضای شورا نیز به نظر کمیسیون احترام گذاشته و رأی موافق به رأی کمیسیون املاک در این زمینه دارند.