آبادان ۹ هزار و ۸۳۵ بیسواد دارد
رئیس اداره نهضت سوادآموزی آبادان گفت: آبادان ۹ هزار و ۸۳۵ نفر بیسواد دارد.
آذر شجاعی ظهر امروز در جلسه شورای راهبردی نهضت سوادآموزی در محل اداره آموزش و پرورش با بیان اینکه آبادان ۹ هزار و ۸۳۵ نفر بیسواد دارد، اظهار کرد: موضوع باسواد کردن این افراد از کل آمار بیسوادی گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال (بر اساس سرشماری سال ۹۰) به صورتی که موفق به اخذ گواهینامه دوره سوادآموزی شوند در دستور کار این اداره قرار دارد.
وی اضافه کرد: از این تعداد حجم ابلاغی، سهم سال جاری ما یک هزار و ۷۰۰ نفر سوادآموز، ۱۴۴ انتقالی و ۱۴۰ نفر دوره تحکیم است.
رئیس اداره نهضت سوادآموزی آبادان با اشاره به نرخ سرانه واگذاری فعالیتهای دوره سوادآموزی در سال جاری تصریح کرد: مبلغ سرانه جذب و آموزش هر نفر در ازای قبولی دوره سوادآموزی ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال پس از کسورات قانونی، در دوره انتقال به ازای هر نفر ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار ریال و در دوره تحکیم به ازای قبولی هر نفر ۶۰۰ هزار ریال خواهد بود.
وی یادآور شد: معلمان و تمام کارکنان آموزش و پرورش میتوانند با تشکیل کلاس با حد نصاب حداقل هفت نفر در دورههای سوادآموزی، ۱۲ نفر در دوره انتقالی و ۱۰ نفر دوره تحکیم به ترتیب ۴۰۰، ۲۰۰ و ۶۰۰ ساعت حق التدریس دریافت کنند.
شجاعی در خصوص شرایط افرادی که میتوانند در دوره سوادآموزی ثبت نام کنند، گفت: این افراد باید در هنگام ثبت نام ۱۰ سال تمام داشته باشند و بیسواد یا فاقد مدرک تحصیلی یا دارای کارنامه اول یا دوم ابتدایی یا مقدماتی نهضت سوادآموزی باشند.
وی با بیان اینکه در دوره تحکیم نیز افراد باید قبول شدگان دوره سوادآموزی باشند ادامه داد: برای دوره انتقالی نیز فردی میتواند ثبت نام کند که دارای کارنامه قبولی دوره سوادآموزی یا دوره تکمیلی و یا دوره پایانی باشد.
رئیس اداره نهضت سوادآموزی آبادان، کل جمعیت بیسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال مرد و زن در سال ۹۰ در شهرستان آبادان را ۱۱ هزار و ۷۱۱ نفر نام برد و اظهار کرد: افراد زیرپوشش در سه ساله ۹۰ تا ۹۲ این اداره یک هزار و ۸۷۶ نفر بوده است.
وی، استفاده از توان بازنشستگان در امر آموزش نیروهای بیسواد، استفاده از توان کتابخانهها، اصناف، بخشداریها و دهیاریها در جهت شناسایی بیسوادان، همکاری و همراهی بهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستاها و صدا و سیما در جهت تشویق و ترغیب افراد بیسواد برای حضور در کلاسهای نهضت سوادآموزی، اعطای برخی تسهیلات به سوادآموزان در جهت ایجاد انگیزه و تشویق و ترغیب آنان، تشکیل کلاسهای سوادآموزی در پایگاههای شهری و روستایی توسط بسیج به عنوان برخی از سیاستهای اجرایی طرح ریشهکنی بیسوادی در جامعه شهری نام برد.
منبع : فارس