تشکیل شورای عالی پژوهش در مناطق نفتخیز جنوب
رئیس پژوهش و فناری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از تشکیل شورای عالی پژوهش در این شرکت خبر داد.
باقر پورقاسم با اعلام این خبر اظهار کرد: این شورا به منظور سیاستگذاری و اولویت بندی نیازهای پژوهشی اداره های مختلف شرکت و پیشنهادهای اجرای طرح ها و پروژه های پژوهشی مراکز علمی و تحقیقاتی تشکیل شده است.
وی افزود: با توجه به این که بر اساس برنامه راهبردی این شرکت تعداد پروژه های پژوهشی در حال افزایش است، شورای عالی پژوهش مسئولیت بررسی و اولویت بندی اجرای پروژه های پژوهشی متناسب با ظرفیت های پژوهشی مناطق نفت خیز جنوب را بر عهده خواهد داشت.
پورقاسم خاطر نشان کرد: به دنبال برنامه ریزی و تلاش برای اجرای پروژه های بزرگ تدوین دانش فنی و بومی سازی تجهیزات صنعت نفت و همچنین لزوم ارتباط تنگاتنگ و پایدار با مراکز دانشگاهی، علمی و تحقیقاتی برای استفاده از آخرین دستاوردهای علمی و فناوری، حجم ورودی اعلام نیازهای پژوهشی توسط اداره های متقاضی و دانشگاه ها افزایش داشته است که اولویت بندی آنها در شورایی متشکل از مدیران و متخصصان امری ضروری به حساب می آید.
وی ضمن تشریح وظایف شواری عالی پژوهش، تصریح کرد: بررسی ارتباط موضوع پروژه با شرح وظایف اصلی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، بررسی اثربخشی پروژه ها، بررسی غیرتکراری بودن پروژه ها، بررسی ماهیت پژوهشی پروژه ها و در نهایت اولویت بندی پروژه ها بر اساس اهمیت موضوع، از وظایف شورای عالی پژوهش محسوب می شود.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب افزود: شورای عالی پژوهش این شرکت متشکل از سه گروه اعضای ثابت، اعضای مدعو و کارشناسان و متخصصان مدعو است که به طور منظم تشکیل جلسه خواهد داد.
وی با بیان این که نخستین جلسه این شورا با حضور اعضا در تاریخ دهم تیرماه تشکیل شد اظهار کرد: در این جلسه ۱۹ درخواست پروژه پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت اجرای ۱۵ پروژه به تصویب شورا رسید. به طور کلی طرح های پژوهشی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب پیش از سال ۱۳۹۰ به تصویب شورای عالی پژوهش می رسید و از آن پس به دلیل ابلاغ نظامنامه پژوهشی وزارت نفت تشکیل این شورا غیرضروری تشخیص داده شده بود. اخیرا بر اساس دستورالعمل جدید، جهت تایید پروژه های پژوهشی در شورای عتف( علوم تحقیقات و فناوری) ارسال صورتجلسات شورای عالی پژوهش در شرکت های تابعه شرکت ملی نفت ایران ضروری تشخیص داده شده است.