ادامه رایزنی‌های عراقچی و اشمیت برای نگارش پیش‌نویس توافقنامه جامع هسته‌ای؛ عصر امروز

رایزنی‌های معاونان محمدجواد ظریف و کاترین اشتون به منظور نگارش پیش‌نویس توافقنامه جامع هسته‌ای عصر امروز ـ یکشنبه ـ در وین از سر گرفته می‌شود.

رایزنی‌های تیم مذاکره کننده ایران در وین در چارچوب ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلستان و آلمان) درباره راه‌حل جامع هسته‌ای امروز (یکشنبه) وارد چهارمین روز خود شد و بر همین اساس قرار است سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر امروز (یکشنبه) رایزنی‌هایشان را از سر بگیرند.

رایزنی درباره نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع از بعدازظهر جمعه ۱۳ تیر ماه به ریاست معاونان ظریف و اشتون آغاز و هفت و ساعت و نیم به طول انجامید و صبح دیروز (شنبه) نیز یک دور نشست بین عراقچی، روانچی و اشمیت به مدت چهار ساعت برگزار و عصر نیز نشستی سه جانبه با حضور عراقچی و روانچی، اشمیت و ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا بدین منظور برگزار شد که حدود سه ساعت طول کشید و بعد از آن نیز یک دور نشست کارشناسی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه و استفان کلمنت دستیار ارشد کاترین اشتون برگزار شد.

تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه ۱۱ تیر ماه به منظور شرکت در این دور از مذاکرات وارد وین شد و ظریف بعدازظهر همان روز و یک روز قبل از آغاز ششمین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ با نمایندگان چین و روسیه مشترکا در محل اقامتش دیدار و گفت‌وگو کرد.

مذاکره کننده ارشد ایرانی بعد از آن در ساعت ۱۶ به وقت محلی به مدت یک ساعت با کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به منظور انجام هماهنگی‌های اولیه قبل از آغاز ششمین دور مذاکرات به گفت‌وگو پرداخت و قرار شد که این مذاکرات ساعت ۹ صبح پنجشنبه به وقت محلی در مقر سازمان ملل در شهر وین برگزار شود.

پس از آن نشست سه جانبه‌ای با حضور محمدجواد ظریف، کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا در هتل پله کوبورگ شهر وین برگزار شد.

ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ به ریاست محمدجواد ظریف و کاتری اشتون ساعت ۹ صبح پنجشنبه به وقت محلی در مقر سازمان ملل آغاز و پس از آن نشستی دوجانبه به ریاست سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان ظریف و طرف آمریکایی به ریاست ویلیام برنز برگزار شد که حدود دو ساعت و نیم به طول انجامید.

معاونان ظریف ساعت ۱۵ پنجشنبه به وقت وین نیز در نشستی چهارجانبه با حضور نمایندگان سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلستان) در گروه ۱+۵ به گفت‌وگو پرداختند و بعد از آن نشستی دوجانبه با حضور معاونان وزیر امور خارجه ایران و سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده این کشور در گروه ۱+۵ برگزار شد.

پنجشنبه شب اعلام شد که صبح جمعه نشست دوجانبه معاونان ظریف و هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به منظور نگارش متن توافقنامه جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) برگزار خواهد شد که صبح جمعه اعلام شد که این نشست بنا به درخواست طرفین و انجام رایزنی‌های داخلی به تعویق افتاده که این نشست بعدازظهر برگزار و هفت ساعت و نیم به طول انجامید. در این فاصله عراقچی و اشمیت نشستی دوجانبه برگزار کردند و در ادامه نیز نشستی دوجانبه بین تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست معاونان ظریف و ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا برگزار شد.

در اولین ساعات صبح شنبه (۸:۳۰ صبح به وقت وین) ادامه نشست عراقچی و اشمیت برای نگارش متن توافقنامه جامع برگزار که چهار ساعت به طول انجامید و در نوبت عصر نیز نشست سه جانبه‌ای با حضور معاونان ظریف، معاون کاترین اشتون و ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا برگزار شد که سه ساعت به طول انجامید. پس از آن نیز نشست کارشناسی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه و استفان کلمنت دستیار ارشد کاترین اشتون در هتل پله کوبورگ برگزار شد.

در پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ ( ۲۷ تا ۳۰ خرداد ماه در شهر وین) کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) آغاز شد و ظریف در پایان این مذاکرات در جمع خبرنگاران ایرانی اعلام کرد: در این دور از مذاکرات وارد مرحله نگارش شدیم. البته هنوز نمی‌توانیم بگوییم متن مشترکی وجود دارد. در بعضی موارد ممکن است روی قسمت‌هایی از متن توافق وجود داشته باشد، اما در بسیاری از موارد، اختلاف نظر هم در مورد محتوا و هم در مورد نحوه نگارش وجود دارد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره مقدمه این توافقنامه اظهار داشت: احتمال اینکه مقدمه مثل بقیه متن پر از پرانتز باشد یا دو دیدگاه را مطرح کند، وجود دارد. البته با نگاهی که به مقدمه داریم احتمال اینکه طرفین درباره مقدمه بتوانند راحت‌تر به توافق برسند وجود دارد اما تا تلاش نشود نمی‌توان پیش بینی کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره متن پیش نویس توافقنامه جامع نیز عنوان کرد: این متن بیش از کلمه پرانتز دارد. تعداد پرانتزها در متن در این مرحله بسیار طبیعی است. در بسیاری از موضوعات این پرانتزها (براکت‌ها) وجود دارد و اینگونه نیست که در موضوع غنی‌سازی باشد. ما در موضوعات اساسی هنوز به تفاهم نرسیدیم، در برخی موارد می‌توانیم زمینه‌هایی برای دستیابی به تفاهم ببینیم.

وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ (آلمان، انگلستان، فرانسه، روسیه، چین و آمریکا) به همراه کاترین اشتون سوم آذرماه سال گذشته (۱۳۹۲) در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که از ۳۰ دی ماه وارد مرحله اجرا شد و ۲۹ تیرماه زمان پایان شش ماهه گام اول توافقنامه ژنو است.

در مقدمه برنامه اقدام مشترک آمده است: «هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می‌نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته‌ای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی‌ها می‌انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای می‌باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی‌گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش‌های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می‌باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران می‌انجامد.»

https://hoorkhabar.ir/118459کپی شد!
149
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.