مدیران سابقی که همچنان همطراز زمان مدیریت حقوق می گیرند
شهرداری می بایست به جای ایجاد کارهای روبنایی و کم اهمیت و غیرماندگار مانند فرش گل و احداث چند المان و چراغ تزیینی به کارهای اساسی ، زیربنایی و ماندگار روی بیاورد.
ناجی سواری نایب رییس شورای شهر اهواز گفت: امیدوارم شورای چهارم اسلامی شهر اهواز بتواند در پایان دوره کاری خود کارنامه موفقی را از خود به جای بگذارد.
سواری به فرآیند انتخاب شهردار اهواز اشاره داشت و گفت: بعد از انتخاب شهردار اهواز توسط شورای شهر و تایید حکم از سوی وزارت کشور این انتظار در میان شورا و شهروندان بوجود آمد که تحولات عمرانی در شهر اهواز کلید زده خواهد شد.
کلیت انتصابات صورت گرفته از سوی شهردار ضعیف بوده
وی به ویژگی های منحصر به فرد شهردار اهواز و سوابق ممتد اجرایی وی در حوزه فرمانداری های شهرهای او ادارات کل استان اشاره کرد و گفت: انتظار این بود شهردار اهواز ضعف عدم تجربه کاری در شهرداری را با انتصاب مدیران لایق ، خبره و شایسته در شهرداری جبران کند اما شوربختانه کلیت انتصابات صورت گرفته از سوی شهردار ضعیف بوده و موجب تقویت بنیه شهرداری اهواز نشده است. نایب رییس شورای شهر اهواز ادامه داد: این در حالی است که کلانشهر اهواز در خود ظرفیت های پیدا و پنهان بسیاری دارد و نسبت به دیگر کلانشهر های کشور کمبودی احساس نمی کند. این عضو شورای شهر اهواز با انتقاد از عدم نظارت صحیح و مداوم بر تمامی امورات مدیریت شهری اهواز گفت: یکی از مولفه های عمران و آبادانی وجود نظارت صحیح است. این امر مستلزم مدیریت توانمند و داشتن تشکیلات منسجم است.
رضایت ۳۰ درصدی شهروندان از خدمات شهرداری اهواز
وی بیان داشت: بعد از گذشت قریب هفت ماه از آغاز بکار شورای شهر اهواز این شورا فاقد سیستم نظارتی قوی و کاربردی بر شهرداری اهواز است. وی به ورود شرکت های حسابرسی و بازرسی شرکت های مختلف برای حسابرسی به امور مالی شهرداری اهواز اشاره کرد و گفت: متاسفانه همه این شرکت ها قبل از پایان ماموریت محوله ، کار را ترک کرده اند.آنان گفته اند : حسابرسی و بارزسی از امور مالی شهرداری می تواند تبعات ناگواری را برای ما همراه داشته باشد. نایب رییس شورای شهر اهواز ادامه داد: شورای شهر اهواز در این مدت تحقیقات میدانی در خصوص میزان رضایت شهروندان از شهرداری اهواز را آغاز کرده است. نتایج این نظر سنجی میدانی حاکی از تنها منطقه ای که بالای ۵۰ درصد از عملکرد شهرداری اهواز رضایت داشته اند منطقه دو بوده است و سایر مناطق شهرداری اهواز میزان رضایت از عملکرد شهرداری اهواز کمتر از ۳۰ درصد بوده است.
تاخیر حضور کارکنان شهرداری اهواز روال شده است
سواری ادامه داد: یکی از موارد که دلالت بر عدم نظارت صحیح بر سیستم شهرداری اهواز دارد تاخیر در حضور کارمندان شهرداری اهواز است. ساعت معمول ورود پرسنل در شهرداری اهواز ساعت ۸:۳۰صبح است. یکی از ضعف های دیگر در سیستم شهرداری اهواز نحوه پرداخت حقوق و مزایا در شهرداری است.وی افزود: بدین شکل اگر مدیر منطقه و مسئولی در شهرداری اهواز توسط مافوق خود و یا شهردار اهواز از کار برکنار شود حقوق و مزایای او هیچگونه تغییری پیدا نمی کند و همانند زمان مسئولیت همان حقوق و مزایا را دریافت می کند که این اقدام جز هدر دادن بیت المال نیست.
نایب رییس شورای شهر اهواز به انتصابات شهرداری اهواز اشاره کرد و گفت: افرادی در شهرداری بدون هیچگونه تخصص مرتبط در شهرداری اهواز سمت می گیرند حتی ابلاغ مشاور به آنان اعطا می شود اما دریغ از حضور مستمر در شهرداری. گاهی اوقات دیده شده است که فردی بدون حضور منظم و مستمر در شهرداری اهوازی در پایان هر ماه حقوق و مزایای کارمند تمام وقت را دریافت می کند. آیا این اقدام هدر دهی منابع مردمی نیست؟
عدم نظارت صحیح بر پروژه های عمرانی و خدماتی
سواری همچنین به عدم نظارت صحیح بر پروژه های عمرانی و خدماتی در شهرداری اهواز اشاره کرد و گفت: در شهرداری اهواز ابزار مناسب جذب عوارض شهرداری از مردم دیده نمی شود. شهرداری اهواز باید سیستم مناسبی و نوینی برای جذب عوارض شهرداری تعبیه کند. در برخی از مناطق شهرداری اهواز ابتکاری به خرج داده شده است و از شهروندان در این خصوص نظر خواهی صورت گرفته است.
این درحالی است که ساکنان برخی از مناطق شهرداری اهواز از ابتدایی ترین خدمات دهی محروم هستند. اکثر خیابان های اطراف شهر آسفالت ندارند و یا فاقد استاندارد هستند. نایب رییس شورای شهر اهواز به بازدید خود از کوی سیاحی اهواز به همراه شهردار اهواز اشاره کرد و گفت: در این منطقه آسفالت استانداردی کار نشده است.
وی خیابان منور در منطقه کوی سیاحی را غیرقابل سکونت اعلام کرد و گفت: مردم در این منطقه از سر ناچاری زندگی می کنند. تمامی خیابان های این منطقه خاکی است. جداول بکارگرفته شده در این منطقه فاقد کیفیت و فرسوده هستند. نایب رییس شورای شهر اهواز گفت: متاسفانه در مناطق کم برخوددار مانند منطقه ۶ برخی از پیمانکاران از کالای غیراستاندارد و کیفیت در پروژه های استفاده می کنند و این در حالی است که همان میزان اعتباری که در سایر مناطق هزینه می شود در این مناطق نیز از سوی شهرداری اهواز پرداخت می شود.
عدم تعامل لازم با شرکت آب و فاضلاب اهواز
سواری به عدم تعامل برخی از مدیران سازمان های تابعه شهرداری اهواز با دیگر دستگاه های اجرایی استان اشاره کرد و گفت: یکی از شرکت هایی که شهرداری اهواز نتوانسته است با آن وارد تعامل شود که در نهایت نفع آن به شهروندان برسد شرکت آب و فاضلاب اهواز است. اخیر شهردار اهواز با مدیرعامل شرکت آبفا اهواز جلسه ای داشته اند. در این جلسه مقررشد شهرداری اعتبارات لازم را برای اجرای فاضلاب در مناطق محروم برای اجرا شرکت آبفای اهواز تامین کند.
علل پیدا و پنهان موافقت ها و مخالفت ها اعضای شورا با شهردار
نایب رییس شورای شهر اهواز همچنین سیستم ارائه مجوز های گوناگون نظیر کیوسک داران و وسایل بازی در پارک ها را فاقد مکانیسم شفاف دانست و گفت: البته باید توجه داشت که شهردار اهواز منتخب شورا و طرف حساب آن است. متاسفانه برخی از مخالفت ها از سوی برخی از اعضای شورای شهر با شهردار اهواز کارشناسی شده نیست و در مواردی تنها ابزار بروز مخالفت با دیگر فراکسیون ها و اعضای شورای شهر بکار برده می شود که این رویه باید اصلاح شود. نایب رییس شورای شهر اهواز ادامه داد: برخی از اعضای شورای شهر اهواز که به شهردار منتخب رای مثبت نداده اند و حتی رای دادن به شهردار فعلی را دارای اشکال شرعی می دانستند در حال حاضر به موافقین پروپاقرص شهردار اهواز مبدل گشته اند. این امر دلایل پیدا و پنهانی دارد که شهروندان متوجه این تغییرات ماهوی هستند.
ضرورت انجام پروژه های زیربنایی و اساسی
سواری در پایان گفت: شهرداری می بایست به جای ایجاد کارهای روبنایی و کم اهمیت و غیرماندگار مانند فرش گل و احداث چند المان و چراغ تزیینی به کارهای اساسی ، زیربنایی و ماندگار روی بیاورد. شهردار مطلوب شورای شهر اهواز شهرداری است که پروژه های عمرانی و زیربنایی و تاثیرگزار را در شهر اهواز شروع و به نام خود به پایان برساند.
منبع : شوشان