آیا در سیلوی اهواز به روی گردشگران باز می‌شود؟

نقش بنای سیلوی اهواز در سال ۱۳۱۵ شمسی طراحی شد و در سال ۱۳۱۹ شمسی با هزینه ۱۵ میلیون ریال به پایان رسید.

 

سیلوی اهواز با ظرفیت ۳۲۰۰ تن دومین سیلو کشور بعد از سیلوی تهران محسوب می‌شود. این بنای تاریخی که ثبت ملی نیز شده از سه راه شوسه، آبی و راه آهن قابل بارگیری و جابه‌جایی می‌باشد. سیلوی اهواز از جمله آثاری است که مربوط به دوره صنعت است؛ یعنی زمانی که کشور به سمت صنعتی شدن پیش رفته است.

این بنای تاریخی جزو اولین بناهایی است که با معماری خاصی در دنیا ساخته شده و به خاطر همین معماری خاص در فهرست آثار ملی جای گرفته است. سیلوی اهواز یکی از نمادهای این شهر محسوب می‌شود.

عاطفه رشنویی، معاون حفظ و احیای میراث فرهنگی خوزستان درباره این بنای تاریخی به خبرنگار ایسنا دز خوزستان گفت: سیلوی اهواز هنوز کاربری خودش را دارد و برای گردشگران علاقه‌مند به بازدید این بنای تاریخی قابل بازدید نیست.

وی افزود: شاید روزی با یک تفاهم‌نامه بین اداره غله و میراث فرهنگی بشود آن را قابل بازدید کرد.

معاون حفظ و احیای میراث فرهنگی خوزستان خاطرنشان کرد: وقتی میراث فرهنگی اثری را در فهرست آثار ملی ثبت می‌کند به دنبال نفی مالکیت آن اثر نیست و در واقع در تلاش است تا توجه همگان را به آن جلب کند. یعنی یک اثر برای این ثبت می‌شود که اعلام کند باید به شکل ویژه‌ای درباره آن فکر کرد. سیلوی اهواز نیز ثبت ملی شده که به آن فقط به عنوان مخزنی برای ذخیره گندم نگاه نشود.

رشنویی ادامه داد: با توجه به بازدیدی که من سال گذشته از این بنا داشتم به خاطر حیاتی که در بنا وجود دارد احتیاج به مرمت اضطراری ندارد و همان حفاظت مسؤولان سیلو کافی است.

وی ابراز امیدواری کرد روزی اداره میراث فرهنگی با اداره غله تفاهم‌نامه‌ای منعقد کند و با همان تفاهم‌نامه کار مرمت و تغییر کاربری‌ مورد نیاز سیلوی اهواز انجام شود.

https://hoorkhabar.ir/105559کپی شد!
105
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.