تشریح تعهدات دستگاه‌های مختلف برای خدمات‌ رسانی به زلزله‌ زدگان اندیکا

هورنیوز – احمد وحیدی وزیر کشور عصر امروز جمعه هفتم آبانماه در نشست قرارگاه بازسازی مناطق زلزله اندیکا در استانداری خوزستان با اشاره به بازدید خود از مناطق زلزله‌زده و حضور رئیس‌جمهور در این مناطق اظهار کرد: کارهایی در این مناطق انجام شده و کارهایی هم باید انجام شود تا مردم احساس نگرانی نکنند.

 

وی افزود: اقداماتی که در این مناطق باید انجام شود، سه دسته هستند؛ اول اینکه مردمی که در جریان زلزله خانه‌های خود را از دست داده‌اند باید فوراً تأمین مسکن شوند و مکانی برای استقرار آنان در نظر گرفته شود؛ دوم اینکه باید مکانی برای استقرار دام و احشام مردم زلزله‌زده در نظر گرفته شود و سوم اینکه کارهای پشتیبانی و کمک‌های اضطراری باید فوراً به مردم زلزله‌زده رسانده شود.

 

وحیدی بیان کرد: البته برای کمک به مردم در این مدت کارهای خوبی صورت گرفته ولی کفایت نمی‌کند و باید فعالیت‌ها در این بخش سرعت بیشتری به خود بگیرد.

 

وزیر کشور بیان کرد: بنیاد مسکن متولی مسکن زلزله‌زدگان است و باید با روش‌های جدید بتواند شرایط استقرار مردم را فراهم کند؛ همچنین بسیج سازندگی متعهد شده که محلی را برای استقرار احشام و دام‌های مردم ایجاد کند تا در فصل سرما نیز مردم بتوانند از دام‌هایشان حفاظت کنند.

 

وحیدی به صعب‌العبور بودن مناطق زلزله‌زده اشاره کرد و گفت: قرار شده که امکاناتی را برای تسریع بر روند خدمات‌رسانی‌های صورت بگیرد و استان‌های معین نیز خدمات و امکاناتی را برای این کار در نظر بگیرند.

 

وی به نیازهای درمانی مردم منطقه اشاره کرد و افزود: قرار شده که در کوتاه‌مدت نیز هلال احمر گشت‌های سیار پزشکی را در این مناطق راه‌اندازی کند و در بلندمدت نیز وزارت بهداشت نیازهای مردم را تأمین کند.

 

وزیر کشور گفت: برای روستاهایی که مشکل تأمین آب دارند نیز تصمیم گرفته شده که تانکرهای آب‌رسانی بیشتری برای خدمات‌رسانی به مردم فعال شوند.

 

همچنین در این جلسه اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران با اشاره به روند بازسازی مناطق زلزله‌زده اندیکا اظهار کرد: آنچه که مسلم است، هیچ‌کدام از دستگاه‌های اجرایی کشوری، استانی و شهرستانی در بازسازی مناطق زلزله‌زده اندیکا معطل اعتبارات نمی‌مانند و بر اساس قوانین وظیفه دارند که کار خود را انجام دهند.

وی افزود: نیاز است که استان‌های معین برای بازسازی هرچه سریع‌تر مناطق زلزله‌زده اندیکا وارد کار بشوند.

 

نجار گفت: استان‌های همجوار اعلام آمادگی کردند که با توجه به صعب‌العبور بودن و آغاز بارش‌ها برای بازسازی مناطق زلزله‌زده اندیکا اعزام می‌شوند.

 

صادق خلیلیان استاندار خوزستان در بخش دیگر از این نشست گفت: خوشبختانه امروز شاهد حضور جناب آقای رئیس جمهور، معاون اول محترم همچنین وزیر محترم کشور، رئیس بنیاد مستضعفان و رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده و در حقیقت رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بودیم.

 

وی افزود: این مسئولان در مناطق مختلف زلزله‌زده با مردم دیدار پیدا کردند ارتباط برقرار شد و از نزدیک پیشرفت های انجام شده و نقاط ضعف مشاهده شد.

خلیلیان گفت: خوشبختانه تصمیمات خوبی گرفته شد و قرار شد که در ابعاد مختلف اولویت بر بازسازی مناطق مسکونی گذاشته شود و اولویت با خانه‌هایی که تخریب شده باشد و بر این مبنا تقسیم کار انجام شد که ما بتونیم ۹۸۰ واحد مسکونی را هرچه سریعتر بسازیم.

 

استاندار خوزستان اظهار داشت: مطابق برنامه ریزی و برآورد صورت گرفته قرار است بازسازی ۱۹۵۰ واحد مسکونی انجام شود. خوشبختانه کار بازسازی ۱۹۵۰ واحد سریع‌تر انجام خواهد شد و مردم در خانه‌های خودشان مستقر خواهند شد و برای ۹۸۰ واحد هم کار ارزیابی ها انجام شده و قرار شد که سیمان مورد نیاز کامل تامین شود و سریعتر اعزام و حمل به منطقه شود.

 

وی ادامه داد: طرح‌های تیپ خانه‌هایی که باید ساخته شود هم برای خانه‌های ثابت، موقت و همچنین آغل های دام تهیه شده که طبق آن دستگاه‌های متولی کار را انجام دهند.

 

خلیلیان بیان کرد: در خصوص اسکان موقت و همچنین آغل های دام ظرف یک ماه این کار به اتمام خواهد رسید و در خصوص وظایف بنیاد مسکن و اسکان دائم قرار شد ظرف ۶ ماه به اتمام رسانده شود.

 

نماینده عالی دولت در استان عنوان کرد: همچنین بحث ساخت بیمارستانی در اندیکا مطرح شده که جلسه آن با حضور معاون اول در هفته آینده نهایی خواهد شد که ما بتوانیم یک بیمارستان هم در اندیکا داشته باشیم.

 

در پایان این جلسه نیز حسین جنتی مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان اظهار کرد: عملیات آواربرداری در مناطق زلزله‌زده اندیکا توسط ماشین‌آلات ما در حال انجام است و هرچه سریع‌تر تکمیل خواهد شد. عملیات اجرایی نیز از فردا شروع خواهد شد.

وی افزود: عملیات بازسازی اولین واحد مسکونی در مناطق زلزله‌زده اندیکا از فردا آغاز خواهد شد.

 

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان گفت: با توجه به صعب العبور بودن منطقه، مشکلاتی در عبور و مرور به روستاها وجود دارد. برآوردی انجام شده و اگر اعتبار تامین شود، به این مناطق دسترسی پیدا خواهیم کرد.

 

وی افزود: در خصوص روستاها نیز ارزیابی انجام شده و پرونده تشکیل شده است. از اهالی نیز رضایت‌نامه گرفته می‌شود.

 

جنتی گفت: هماهنگی با استان‌های همجوار برای گرفتن ماشین‌آلات انجام شده است و حداکثر تا یک ماه، ساختمان‌هایی با سازه‌هایی که طراحی شده‌اند را آماده می‌کنیم.

https://hoorkhabar.ir/699503کپی شد!
92
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.