منابع غنی خوزستان صرف آبادانی کشور می شود ولی عقب ماندگی‌های این استان چشمگیر است/ بازسازی منطقه زلزله‌زده اندیکا، نیازمند مصوبه ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت

هورنیوز محسن رضایی شامگاه جمعه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان ویژه مناطق زلزله زده اندیکا در سرسرای اداری مدیریت بحران استانداری خوزستان اظهار داشت: شرکت ملی نفت به عنوان یک شرکت پیشگام هزینه های مسئولیت اجتماعی را پذیرفته و شرکت‌های پتروشیمی، فولاد و آب و برق نیز باید این مسئولیت‌ها را قبول کنند.

 

وی از استاندار خوزستان درخواست کرد شجاعانه و با تمام قوا بایستد و وظایف و تعهدات قانونی این شرکت‌ها را به عمل برساند.

رضایی بیان کرد: دفتر مسئولیت‌های اجتماعی محیط زیست و ارزش افزوده تهیه و تبدیل به صندوق شود و سالانه حداقل ۵۰ هزار میلیارد ریال باید ورودی این صندوق باشد.

 

معاون اقتصادی رییس جمهوری ادامه داد: به هنگان وقوع حوادث در سفر به خوزستان مشاهده می‌شود که این استان ازابتدایی ترین شرایط و امکانات از جمله معیشت، جاده، تولید و اشتغال بی بهره است که بخشی از آن به مدیران مربوط می‌شود.

 

وی اظهار داشت: هر فردی که در استان به عنوان مدیر انتخاب می‌شود باید به وظایف شرعی و قانونی خود عمل کند و حق استان را بگیرد.

 

رضایی با اشاره به ناقص ماندن فعالیت ها و پروژه ها در خوزستان گفت: به عنوان مثال ۲۵ هزار هکتار زمین های این استان یکپارچه سازی، بهبود سازی و زهکشی شده و کاشت انجام می‌شود اما صنایع تبدیلی و بسته بندی وجود ندارد.

 

معاون اقتصادی رییس جمهوری افزود: حدود ۲ تا سه میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در خوزستان هزینه  شده اما طرح‌ها نیمه تمام مانده و به بهره برداری نمی رسد یعنی زنجیره سرمایه‌گذاری‌ها کامل نمی‌شود.

 

لزوم به اتمام رساندن پروژه های نیمه تمام

وی اظهار داشت: در شرایطی که بودجه های عمرانی در کشور نزدیک به صفر بود در خوزستان رقم بالایی اختصاص یافته بود اما طرح ها نیمه تمام مانده بود.

 

رضایی از استاندار درخواست کرد پروژه های نیمه تمام که زنجیره ارزشی آنها کامل نشده را به اتمام برساند و از سرمایه کذاری حداکثربهره بهرداری صورت گیرد.

 

معاون اقتصادی رییس جمهوری در خصوص مساله آب گفت: شرکت‌های فولاد، پتروشیمی و بسیاری از شرکت‌های بزرگ می توانند با کمک دستگاه آب شیرین کن، از آب خلیج فارس استفاده کنند تا آب کارون برای کشاورزی و شرب مردم آزاد شود.

 

خوزستان به سبد بهینه کشاورزی نیاز دارد

وی به سبد کشاورزی اشاره کرد و بیان کرد: به سبد بهینه کشاورزی در استان نیاز داریم که میزان تولید هر محصول مشخص باشد به عبارت دیگر کشاورزی خوزستان یک نظام نیاز دارد که در آن حدود و قلمرو محصولات برای کشت  مشخص شود.

 

رضایی توضیح داد: هنوزآثار زلزله مسجدسلیمان وجود دارد که بنیاد مسکن باید تلاش و پیگیری های خود را به سرانجام برساند و هزینه های نهایی خسارات زلزله اندیکا نیز باید هر چه سریعتر محاسبه شود و تمام سازمان های ذیربط از جمله بنیاد مسکن باید وارد عمل شوند.

 

محسن رضایی در سفر به خوزستان از پتروشبمی ماهشهر و مناطق زلزله زده اندیکا بازدید کرد و در جریان خسارت و مشکلات مردم منطقه قرار گرفت.

 

همچنین صادق خلیلیان استاندار خوزستان در این جلسه اظهارداشت: این خسارت‌ها باید جبران شود و برنامه ریزی برای برطرف کردن محرومیت‌ها انجام گیرد.

 

وی افزود: بنابراین باید وضع موجود را مدیریت کرده و خسارت‌های ناشی از زلزله و محرومیت زدایی برطرف شده و در یک مسیر رو به توسعه حرکت کنیم.

خلیلیان با تاکید برلزوم نگاه راهبردی به این منطقه گفت: بعد از وقوع زلزله، مسئولان ذیربط وارد منطقه شده و خسارت‌های لازم را برآورد کردند و در حال حاضر در مرحله اسکان موقت مردم به سر می بریم که باید با سرعت بیشتری انجام شود و بعد از آن به اسکان دائم تبدیل می‌شود.

 

استاندار خوزستان بیان کرد: باید از این فرصت استفاده کرده و طرح‌های کوچک زودبازده در کشاورزی و دامپروری را به انجام برسانیم.

 

وی گفت: برای اسکان موقت عشایر و آسیب دیدگان در قرارگاه طرحی تهیه شده و از محل اعتبارات استانی مبلغی اختصاص یافته است که نیازمند تصویب از سوی هیات دولت است.

 

استاندار خوزستان ادامه داد: برآورد اولیه خسارت زلزله اندیکا یک هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال است که خسارات مسکن را در برنمی گیرد.

 

خلیلیان گفت: برای ادامه کار، نیازمند مصوبه دولت حداقل در سطح ۵۰۰ میلیارد تومان هستیم که باید سریعا این موضوع تصویب و ابلاغ شود تا اقدامات سریع سازمان‌دهی و اجرایی شود.

 

خلیلیان با اشاره به اینکه از یک وضعیت دوگانه خوزستان رنج می بریم اظهار داشت: از یک طرف منابع غنی صرف آبادانی کشور می شود و از سوی دیگر عقب ماندگی‌های استان چشمگیر است.

 

استاندار خوزستان اضافه کرد: مناطق خوزستان پیشرفته و یا مانند اندیکا و مناطق شمالی استان با وجود ظرفیت های بزرگ بسیار عقب مانده هستند.

 

وی ادامه داد: باید نظام حکمرانی در چهارچوب وظایف خود اقدام اساسی برای بهره برداری از یک ظرفیت گسترده انجام دهد و محرومیت زدایی، کاهش فقر و نرخ بیکاری را دراین مناطق در دستور کار قرار دهند که نیازمند بسیج ملی و درون استانی است.

 

رییس مجمع نمایندگان خوزستان نیز گفت: وقوع زلزله دراندیکا باعث شد تمام مشکلات این مناطق از جمله راه، گاز و مدارس آشکار شود که باید در جهت برطرف کردن آنها تلاش کنیم.

 

در سویی دیگر عبدالله ایزد پناه رئیس مجمع نمایندگان خوزستان با اشاره به اینکه یکی از اساسی ترین مشکلات شمال و شمال شرق استان راه‌های اصلی و روستایی است اظهارداشت: زمان وقوع حادثه در منطقه کوهستانی ایذه، باغملک، لالی و اندیکا باید بالگرد به منطقه اعزام شود.

 

وی ادامه داد: عملیات اجرایی بزرگراه ایذه به لردگان آغاز شده اما هنوز پیشرفتی صورت نگرفته که برازنده خوزستان نیست.

 

محسن رضایی در سفر به خوزستان از پتروشبمی ماهشهر و مناطق زلزله زده اندیکا بازدید کرد و در جریان خسارت و مشکلات مردم منطقه قرار گرفت.

 

همچنین مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز در مجلس در این جلسه اظهار کرد: امیدوارم مشکلات کشور با کمک آقای رضایی در حوزه‌های راهبردی مرتفع شود.

وی افزود: باید علاج واقعه قبل از اتفاق پیش‌بینی شود تا اتفاقی نیفتد که مردم گله‌مند شوند و آسیب ببینند و منجر به نارضایتی مردم شود.

 

نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات کم آبی گفت: اکنون به دلیل کمبود بارش به کشاورزان گفته‌ایم که کشت پاییزه نداشته باشند اما نگران هستیم اتفاق سه ماه قبل بیفتد.

 

وی بیان کرد: اگر آب برای محصول استراتژیک گندم تامین نشود، مردم گله‌مند می‌شوند و نگران هستیم دوباره اتفاق‌هایی رخ دهد. از طرف دیگر نگران هستیم نیاز اصلی گندم تامین نشود.

 

یوسفی با بیان اینکه زمان فصل کشت محدود است، افزود: باید مدیریت لازم انجام شود تا تامین کالای اساسی و کشاورزان دچار مشکل نشوند.

https://hoorkhabar.ir/699003کپی شد!
108
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.